Primož Premzl v Frankfurtu brez nemškega prevoda knjige o trtah


Založnik in zbiratelj Primož Premzl je pred časom objavil odprto pismo mariborskemu županu v zvezi s prošnjo, da bi mariborska mestna občina sofinancirala nemški prevod knjige Zbirka ampelografskih upodobitev Vincenta in Conrada Kreuzerja za predstavitev na Frankfurtskem knjižnem sejmu. Pozitivnega odgovora še do danes ni prejel.

Njegovo odprto pismo sem tu že objavil. Dodajam pa najnovejšo informacijo samega Primoža Premzla. Premzl župana MO Maribor poimensko ne omenja, a naj dodam tu, da se imenuje Saša Arsenovič.

“Z grenkim priokusom bom čez teden dni odpotoval na odprtje knjižnega sejma v Frankfurt, ki bo za Slovence nekaj posebnega, saj je naša država častna gostja. Prepričan sem bil, da bom na sejmu predstavil nemško izdajo, ki predstavlja neponovljivo kulturno dediščino, ki se hrani v Mariboru. Občinska komisija je s podcenjujočo argumentacijo sofinanciranje zavrnila.

Primož Premzl, foto Marijan Zlobec

Danes so natanko trije meseci, ko sem na župana naslovil protestno pismo. Rečeno mi je bilo, da bom odgovor prejel v najkrajšem času. Pred tremi tedni sem nato naslovil na občino javno pismo, ki je zaokrožilo po fb. Tudi na to ni bilo odziva. Kot naslednji korak sem zaprosil za objavo v Pismih bralcev v Večeru. To se je danes zgodilo.

Primož Premzl na lanskem Slovenskem knjižnem sejmu na Gospodarskem razstavišču, foto Marijan Zlobec

V pismu neposredno nagovarjam člane komisije, ki v treh mesecih niso bili sposobni odgovoriti na mojo pritožbo županu. Bodo tokrat končno pojasnili moje očitke na zapisano utemeljitev zavrnitve projekta. Več pa v pismu. V nadaljevanju tudi v elektronski verziji. Večeru pa hvala za objavo.” (Primož Premzl)

Založnik Primož Premzl objavil odprto pismo mariborskemu županu

Dve dosedanji slovenski izdaji knjige sta imeli nemški povzetek

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja