Kačja slina po vietnamsko


“A bi mal kačje sline?” Vprašanje se ni glasilo za kakšnega pohodnika, hribolazca, kmeta po koncu pospravljanja sena…, ampak ob obisku delavnice in predelovalnice kokosovih orehov v različne produkte v delti reke Mekong v Vietnamu.

Kačja 1 IMG_1979

Še malo kobro na zrak, potem pa bomo pili kačjo slino, vse fotografije Marijan Zlobec

Razlika med našo kačjo slino in vietnamsko je v tem, da tam kačo ne le vidiš, pomočeno v žganje, ampak tako rekoč piješ njeno slino, da ne rečem smrtni strup.

Kačja 2 IMG_1972

Stekleničke lahko kupite tudi za domov

In ker bi bil rad korajžen, se za strup ne zmenim, tako kot pred menoj, iz varnostnih razlogov, še drugi in med njimi ženske. Če one, potem je jasno, da strup ni tako učinkovit ali pa dolgo miruje.

Kačja IMG_1977

Kdo si upa ?

Kačja 9 IMG_1967

Še malo strahu ?

Kačja 10 IMG_1966

Kleopatra ni imela dileme

Kačja 17 IMG_1930

Kokosov voda ali sok iz svežega kokosa

Kačja 18 MG_1931

Dobra je

Kačja 16 IMG_1940

Mletje kokosove bele sredice ali mesa na starih strojih

Kačja 20 IMG_1982

Kuhanje

Kačja 19 IMG_1981

Počasno mešanje

Kačja 14 IMG_1960

Razvrščanje mase po trakovih

Kačja 5 IMG_1984

V pravilne oblike v leseni kalup

Kačja 6 IMG_1987

Rezanje na kocke

Kačja 7 IMG_1980

Čim hitreje in ročno, a pravilno

Kačja 15 IMG_1954

Hitro zavijanje v papirčke

Kačja 13 IMG_1962

Takoj pokušina novo nastalih kokosovih sladkarij

Kačja 11 IMG_1965

In za njo prodaja

Kačja 21 IMG_2026

Kokos padaj, a ne na glave mimoidočih, kar se sicer pogosto dogaja in kakšen neprevidnež celo umre

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja