Prijave za mednarodne mojstrske tečaje 72. Ljubljana Festivala


Skrb za izobraževanje mladih glasbenikov je eden od glavnih ciljev Festivala Ljubljana, ki jo neguje tudi z organizacijo mojstrskih tečajev. Tokrat bodo potekali med 25. julijem in 11. avgustom na Glasbeni šoli Vič-Rudnik pod umetniškim vodstvom mednarodno priznanega pozavnista Branimirja Slokarja.

Branimir Slokar, foto Marijan Zlobec

Eden od glavnih ciljev Festivala Ljubljana je tudi podpora mladih umetnikov, kar izkazuje predvsem z organizacijo Mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi, ki ponuja možnosti za vzgojo mladih poslušalcev in izvajalcev.

Latica Honda-Rosenberg, foto Marijan Zlobec

Poleg tega kot del poletnega Ljubljana Festivala za domače in tuje študente organizira mojstrske tečaje pod umetniškim vodstvom Branimirja Slokarja. Glasbenik velja za enega najvidnejših svetovnih pozavnistov, ki je dosegel zgodovinski premik na področju umetniške glasbe.

Jens-Peter Maintz v Viteški dvorani Križank, foto Marijan Zlobec

Na njegovo povabilo se v Ljubljano vsako leto ponovno vračajo izvrstni glasbeniki, solisti, profesorji na uglednih evropskih glasbeno-izobraževalnih ustanovah, ki segajo v sam vrh glasbenega sveta.

Reinhold Friedrich, foto Marijan Zlobec

Mlade glasbenike bodo letos poučevali violinistki Latica Honda-Rosenberg in Lana Trotovšek, violinist Hartmut Rohde, violončelist Jens-Peter Maintz, kontrabasist Rick Stotijn, oboist Emanuel Abbühl, flavtist Felix Renggli, fagotist Ole Kristian Dahl, trobentač Reinhold Friedrich, hornist Radovan Vlatković, bandeonist Fabio Furia in pianist Epifanio Comis.

Lanski koncert študentov tečaja Epifania Comisa, foto Marijan Zlobec

Slednji je prav tako umetniški vodja Mednarodnega klavirskega tekmovanja Festivala Ljubljana, ki bo ponovno potekalo leta 2026.

Epifanio Comis, foto Marijan Zlobec

Rok za prijavo na Mojstrske tečaje Festivala Ljubljana je 25. maj 2024.

Lana Trotovšek, foto Marijan Zlobec

Marijan Zlobec

,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja