Podelitev Lavrinove diplome 2020 s pogovorom z nagrajenko Simono Škrabec


Društvo slovenskih književnih prevajalcev vabi k spletnemu ogledu  podelitve Lavrinove diplome 2020 s pogovorom z nagrajenko Simono Škrabec, združene s tradicionalnim Večerom slovenskega prevajanja. Prireditev bo predvajana v sredo, 30. decembra, ob 20. uri na društvenih kanalih Facebook in Youtube.  

Simona Škrabec, foto Ribnica 24

Društvo slovenskih književnih prevajalcev je Lavrinovo diplomo za leto 2020, priznanje za pomemben prispevek na področju posredovanja slovenske književnosti v druge jezikovne kulture, podelilo prevajalki in kulturni posrednici Simoni Škrabec. »Simona Škrabec že skoraj trideset let gradi mostove med Slovenijo in Katalonijo, Španijo in Srednjo Evropo, Balkanom in Iberskim polotokom. […] Njeno delo kot celota, še posebej pa prevajanje, je za slovensko kulturo izrednega pomena, ker na tem področju vseskozi orje ledino, s svojim angažmajem, znanjem in jezikovnim mojstrstvom pa slovensko literaturo trajno umešča med katalonsko in špansko govorečo publiko,« je v utemeljitvi zapisala Barbara Pregelj, ki bo vodila pogovor z nagrajenko. 

Simona Škrabec, foto LUD Literatura

Tradicionalni Večer slovenskega prevajanja, ki sledi pogovoru in s katerim na društvu vselej obeležijo zaključek koledarskega leta, pa prinaša jagodni izbor aktualne prevodne bere. Na letošnjem večeru se bodo gledalcem na spletu predstavili: Iztok Ilc, Lijana Dejak, Marjanca Mihelič, Đurđa Strsoglavec in Miha Marek.   

DSKP ob ogledu ponuja možnost, “da se nam pridružite in tokrat vsaj na daljavo z nami dvignete kozarce! ” 

https://marijanzlobec.wordpress.com/2020/11/24/lavrinova-diploma-za-prevajanje-dr-simoni-skrabec/

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja