Na Delu prvi dan za nova urednika


Z današnjim dnem je dnevnik Delo dobil novega odgovornega urednika in njegovega namestnika. To sta, kot smo že poročali oziroma o namestniku ugibali: v. d. odgovornega urednika za eno leto Gregor Knafelc in Luka Dekleva. Kako bosta delovala v novem uredništvu se bo še pokazalo, zaenkrat je uredniški kolegij ostal nespremenjen, tako kot tudi redakcije s svojimi starimi uredniki. Medtem ko je Knafelc na Delu povsem nov, pa je Dekleva pred leti že bil novinar Dela in urednik Slovenskega dopisništva.

Dekleva je bil več let namestnik odgovornega urednika Gorana Novkoviča, ko je bil ta še urednik Žurnala in Žurnala 24. Dekleva je bil prav tako izvršni urednik tednika Žurnal, ki je bil v času njegovega urednikovanja najbolj bran tiskan medij v državi (vir. NRB). Nazadnje je Luka Dekleva v ukinjenem podjetju Žurnal media vodil kuharski portal Jazkuham.si in bil odgovoren za digitalne vsebine. Torej ima kar velike izkušnje.

IMG_1711.JPG

Centralno redakcijo bo vodil Luka Jakše, Zunanjo politiko pa Veso Stojanov; oba sta bila poprej  hkrati še namestnika odgovorne urednice Mateje Babič Stermecki. Ona je očitno uspešno odstopila, kot smo prebrali pred dnevi na prvi strani Dela.

IMG_1712.JPG

V čakanju na obljubljene fotografije v. d. odgovornega urednika Dela  je tudi branje Dela lahko enako…, foto Marijan Zlobec

Je pa današnji dan zelo žalosten za kolege novinarje z Dela, ki so izgubili službo. Srečal sem objokano kolegico Marjano Hanc, ki se ji je novinarska pot končala po enaindvajsetih letih zvestobe Delu kot dopisnice iz Kranja. Skupaj smo preživeli toliko lepih, bonvivantskih, sproščenih in duhovitih, celo humornih trenutkov, še posebej na ekskurzijah novinarjev Dela v tujini, da mi je neizmerno hudo.

Vanja Tekavec pa je dobila odločbo o prenehanju delovnega razmerja iz poslovnih razlogov med pisanjem svojega komentarja V službi bank s poudarkom na tem, da “Novi bančni odpustek Mirku Tušu še ni zagotovilo, da bo največji slovenski trgovec tudi res preživel.”

Kdo bo res preživel, postaja vse bolj hamletovsko vprašanje.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja