Na Delu – 5


Mračne napovedi o dogajanju na Delu ob koncu tedna so se uresničile. Brez službe bo ostalo še pet novinarjev Dela in Slovenskih novic.

Te informacije niso uradne s strani vodstva Dela, namenjene kolektivu, ampak dobivajo kolegi pisma z odpovedmi delovnega razmerja individualno.

Zaposleni prav tako še niso dobili informacije, da naj bi s prvim februarjem postal pomočnik v. d. odgovornega urednika Gregorja Knafelca Luka Dekleva, in ne Luka Dekleva Humar, kot smo o njegovem “starem” celotnem imenu imeli podatke, saj kot rečeno vodstvo Dela informacij niti svojim zaposlenim še ni dalo, niti še ni bilo pogovorov z zaposlenimi.  Mateja Babič Stermecki, kot smo že omenili, je bila premeščena na Slovenske novice, vendar pa še ne ve, kaj bo tam počela.

IMG_0727.JPG

Črna vdova, grob slovenskega novinarstva, foto Marijan Zlobec

In zdaj bistveno: kdo je dobil odpoved delovnega razmerja na Delu in v Slovenskih novicah? To so Matjaž Albreht iz Notranjepolitične redakcije, Vanja Tekavec iz Gospodarske redakcije, Marjana Hanc in Dopisništva (za Gorenjsko – Kranj), Marko Jakopec iz Kronike in novinar Slovenskih novic Aleš Kovačič.

Žal ta vest še ni dokončna, saj se je ob teh imenih pojavil še širši seznam, za katerega pa ni dovolj zanesljivih podatkov, da bi imena prizadetih kolegov omenjali. Neuradno smo izvedeli še za tri novinarje Dela in Slovenskih novic.

Marijan Zlobec


En odgovor na “Na Delu – 5”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja