Brez nagobčnika: Radio Študent – že od 1969


Mladinska knjiga je še vedno zelo aktivna pri predstavljanju novih ali najnovejših knjig, čeprav se je 39. Slovenski knjižni sejem, kjer so imeli celo vrsto odmevnih domačih in mednarodnih srečanj, že končal.

Tokrat vabi na predstavitev knjige oziroma kar zbornika Brez nagobčnika: Radio Študent – že od 1969, ki bo v sredo, 20. decembra, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij.

Knjiga želi prikazati več kot 50 let edinstvene zgodovine Radia Študent, njegov trdoživ boj za  neodvisnost, poseben način delovanja in množico mladih ljudi, ki so (bili) vključeni v njegov program.

Knjigo bodo predstavili urednica Nela Malečkar ter avtorji Igor Bašin, Marko Doles, Tomaž Zaniuk in Gal Krizmanič.

Pri knjigi, v katero so poskušali vključiti čim več ljudi, ki so bili kadarkoli del kolektiva RŠ, je sodelovalo več kot 60 avtorjev besedil in fotografij, v njej je objavljenih 400 fotografij in dokumentov ter povezav do preko 50 legendarnih džinglov Radia Študent.

Izid zbornika bodo istega dne ob 19. uri v sodelovanju s Kinom Šiška in Radiem Študent obeležili še z dobrodelnim večerom resničnih zgodb v Kinu Šiška. 

Kino Šiška predstavlja dogodek kot:

Nekdanji, sedanji in večni sodelavci Radia Študent v živo z zakulisnimi anekdotami, memoari, miti, bajkami in legendami. Edinstven in neponovljiv medgeneracijski supermiks pogovorov, zgodb, muzik in džinglov, ki jih bosta ob izidu zbornika Brez nagobčnika: Radio Študent – že od 1969 v pušeljc povezala Boštjan Napotnik – Napo in Katja Preša.

Na odru se bodo zvrstili Ervin Hladnik Milharčič, Nela Malečkar, Ciril Kraševec, Aida Kurtović, Srečko Kermavner, Karin Komljanec, Miha Žorž, Rok Kušlan, Tjaša Koprivec, Pia Nikolič, Špela Setničar, Smiljan Hude in skrivnostni nepričakovani primerki iz valilnice kadrov RŠ.

Ervin Hladnik Milharčič – Radio Študent, foto FB

A ne bomo se ozirali le v preteklost, temveč bomo kovali tudi prihodnost! Dogodku sledi druženje, na katerem boste lahko prerokovali prihodnost Radia Študent in na različne načine podprli njegovo nadaljnje delovanje.

Ugasn to škatlo, pa prid raj u Kino Šiška, no!

Marijan Zlobec

,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja