Založba Miš ob 20. obletnici predstavlja nove knjige


Založba Miš je bila na 39. Slovenskem knjižnem sejmu zelo aktivna. Poleg številnih novih knjig, ki jih je na sorazmerno veliki stojnici imel pod nadzorom in za pogovore z bralci ustanovitelj založbe Janez Miš, je organizirala še vrsto nastopov in pogovorov na odrih.

A že pripravlja novo srečanje z bralci in predstavitev novosti ob svoji dvajsetletnici delovanja. To se bo zgodilo v knjigarni Konzorcij 13. decembra ob 11. uri.

Letos namreč praznujejo častitljivo 20. obletnico založbe in leto zaključujejo s knjigo Mišja zabava. Avtorica Gaja Kos in ilustrator Jaka Vukotič bosta predstavila slikanico, v kateri miški Mici in Rita končno postaneta glavni zvezdi prave zgodbe. Ampak kdo je na zabavo povabil mačka?

Pisateljica Nataša Konc Lorenzutti je ponovno popisala dogodivščine male Nike, ki je v knjigi To ni pismo stara že 10 let. Še vedno je nabrita, radovedna in duhovita, tokrat pa se zgodba odvija v času pandemije. Glavna junakinja si je z izdatno mero ustvarjalnosti popestrila koronski vsakdan.

V pesniški zbirki za otroke Rimana kaša je narimano, zamešano in z nekaj ščepci humorja začinjeno vse mogoče. Avtor Ambrož Kvartič in ilustrator Matija Medved bosta povedala, kako sta se lotila te besedne kuharije.

V novi poučni slikanici Po sledeh velikanov tokrat raziskujejo Dinozavre jure. Avtorica in ilustratorka Maša P. Žmitek bo predstavila proces raziskovanja mezozoika in povedala marsikaj zanimivega o glavnih junakih dinozavrih.

Nova čudovita brezbesedna slikanico A smo že tam?Marte Bartolj pripoveduje o potrpežljivosti. Avtorica bo spregovorila o svojem ustvarjanju in tudi velikem mednarodnem uspehu, ki ga je doživela njena prejšnja brezbesedna slikanica Kje si?.

Prevajalki Amalija Maček in Hana Hafner bosta predstavili knjigo duhovitih in hudomušnih pogovorov med mamo in hčerko v času pandemije z naslovom Od odraslih sem pa res pričakovala več avstrijske avtorice Katje Gasser.

Predstavili bodo še nekaj prevodnih novosti. Izšla je težko pričakovana zadnja knjiga iz zbirke Nekoč z naslovom Vedno (prev. Dušan Ogrizek) avtorja Morrisa Gleitzmana. Knjiga zaokroži dobro znano Felixovo zgodbo.

Nov mladinski roman priljubljene nizozemske avtorice Anne Woltz  Predor (prev. Katjuša Ručigaj) nas popelje v rove londonske podzemne železnice, ko med drugo svetovno nad mestom grmijo bombe.

Iz Avstralije pa prihaja nov roman avtorja Barryja Jonsberga Drobna iskrica  (prev. Nataša Grom), ki spregovori o težki izbiri, pred katero je postavljena Cate po ločitvi staršev.

Ustanovitelj založbe Miš, Janez Miš, foto Marijan Zlobec

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja