Knjiga Vrtovi in parki na slikah Narodne galerije


Narodna galerija vabi na javno predstavitev nove knjige Vrtovi in parki na slikah Narodne galerije. Srečanje z avtorji bo v petek, 10. marca, ob 10. uri v Zlati dvorani Narodne galerije, vhod iz Cankarjeve 20.

Ivan Vavpotič – Tivoli 

Knjiga je nastala v sodelovanju Arboretuma Volčji Potok in Narodne galerije ter predstavlja izbrane umetnine iz zbirk Narodne galerije, na katerih se motivno srečujeta narava in umetnost. Nekatere umetnine so celo prvič predstavljene javnosti. V knjigi lahko sledimo razvoju oblikovanja vrtov in parkov od 18. do 20. stoletja, razkrivajo simbolne pomene vrtov v različnih obdobjih ter prikažejo, kako so jih slikarji upodabljali.

Ivan Vavpotič – Deček z obročem

Knjigo bodo predstavili dr. Barbara Jaki, direktorica Narodne galerije, Aleš Ocepek, univ. dipl. inž. agr., direktor Arboretuma Volčji Potok, in avtorja publikacije Jassmina Marijan, ki je pripravila umetnostnozgodovinske opise, ter Matjaž Mastnak, ki je prispeval vrtnarsko-botanična besedila.

Na predstavitvi bodo razstavljene tudi tri slike iz depojev Narodne galerije, Tivoli in Deček z obročem Ivana Vavpotiča ter Njega ni Antona Gvajca.

Marijan Zlobec

,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja