Pesmomat je odšel na pot in se zaustavil na 38. SKS


Le še korak… V resnici malenkost več kot en korak… V resnici le še nekaj kilometrov v avtu nas loči od tega, da bo poetična mašina obiskala vsako slovensko občino. A najbolj pomembno je, da so se kilometri začeli vrteti. Pesmomat namreč odhaja na pot in morda boste v vašem domačem kraju prav kmalu lahko vrgli kovanec za evro v njegov presušeni želodec, od koder bo, ko se bo nabralo dovolj kovine, romal v roke pesnic in pesnikov, ki so (za zdaj) brezplačno prispevali svoje delo v Pesmomat, predstavlja svojo najnovejšo iznajdbo in program delovanja Društvo slovenskih pisateljev.

Pesmomat v Mestni knjižnici Kranj, foto Marijan Zlobec

“Ker je kot beli dan jasno, da brez naših pesnikov in pesnic tudi nas ne bi bilo in ker veste, da celo ta metafizična bitja tu in tam morajo kaj vreči v lonec, ni dvoma, da boste, drage potomke in potomci Prešerna, Ketteja, Lili Novy, Murna, Kajuha, Kosovela…, v zameno za užitek, ki vam ga bo pričarala izbrana pesem, v Pesmomat prispevali evro, morda celo dva ali tri. Kaj pa je pol kave v primerjavi z brezčasnostjo, ki vam jo bodo podarile pesmi? In to kar v treh oblikah –  Pesmomat pesem natisne, jo naglas prebere in vam jo prek QR kode pošlje na telefon.”

Kranjski župan Matjaž Rakovec upa na zmago v drugem krogu tudi s pomočjo Pesmomata

Predstavitev Pesmomata na pisateljskem odru Slovenskega knjižnega sejma

Pesmomat bo do konca Slovenskega knjižnega sejma stal na Gospodarskem razstavišču, v torek, 22. 11. ob 14. uri ga bo Vrabec Anarhist predstavil na Pisateljskem odru (https://knjizni-sejem.si/dogodek/vrabec-anarhist-predstavlja-pesmomat-slovenske-pisateljske-poti/).  Po koncu knjižnega sejma ga bo pot vodila, kot kažejo podatki v spodnji tabeli.

(Po tiskovnem sporočilu)

Marijan Zlobec

,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja