Momental–mente Žive slike, nova razstava v Moderni galeriji

Momental–mente Žive slike, nova razstava v Moderni galeriji

V Moderni galeriji so danes odprli novo razstavo kustosa Andreja Medveda z redkim naslovom Momental–mente Žive slike, s čimer je dan poudarek na aktualnem slovenskem slikarstvu, tako rekoč vzetem iz ateljejev in ustvarjenem v času pandemije covida 19. Razstava bo odprta do 27. novembra. 

Postavljanje razstave, foto MG/Dejan Habitch

Kustos, umetnostni zgodovinar Andrej Medved je za razstavo Momental–mente Žive slike izbral in predstavil novejša dela izbranih slikark in slikarjev, ki delujejo predvsem na Slovenskem.


Mitja Konić – Amor Fati, 2016, olje na platnu, 300 × 400 cm, foto Mitja Konić

Njihove slike nam razodevajo raznovrstne vzgibe in likovne poetike, ki niso omejene na določeno vsebino. Avtorji imajo izrazito subjektiven odnos do barve in svetlobe, skupna pa sta jim avtonomna razporeditev slikarskih znakov na površini slike in ekspresivnost, ki jo dosegajo z različnimi efekti.

Postavljanje razstave

Z vidika različnih sodobnih umetnostnih praks je upodobitve, ki so nastajale večinoma v času pandemije in socialne osamitve, moč razumeti v smislu vrnitve k sliki kot osrednjemu mediju, delno v luči paradigem, kot jih je uvedel modernizem.

Postavljanje razstave

Postavljanje razstave – Ira Marušič

Sodelujoči umetniki:

Suzana Brborović, Nina Čelhar, Matej Čepin, Barbara Drev, Marko Jakše, Staš Kleindienst, Aleksij Kobal, Mitja Konić, Robert Lozar, Ira Marušič, Živko Marušič, Katja Pál, Ivo Prančič, Miha Štrukelj, Maruša Šuštar, Joni Zakonjšek in Nika Zupančič. (Po tiskovnem sporočilu).

Staš Kleindienst

Postavitev – Robert Lozar in Aleksij Kobal

Miha Štrukelj

Umetnice…

Prvi ogledi

Razstava

Suzana Brborović

Zamišljeni kustos Andrej Medved

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

%d bloggers like this: