Torta za Penelopine ženske


Na Peklenskem dvorišču v Križankah je bila premiera Penelopiade, a je mrzlo vreme, tako da je zeblo celo dobro oblečeno občinstvo, pustilo posledice na igralke in povzročilo bolezen. Nihče namreč ni pričakoval, da se bo predstava odvijala nekako med devetimi in največ enajstimi stopinjami Celzija. Tako smo včeraj dobili sporočilo, da bo večerna predstava spričo bolezni odpadla. Žal je bilo to pričakovati. Nič ni pomagal topel čaj takoj po predstavi. Še sam sem ozebel v noge, ker je predstava brez odmora dolga skoraj dve uri, zgoraj pa sem imel kar zimski podloženi usnjeni suknjič.

Po predstavi pa je bilo druženje v Viteški dvorani Križank polno sproščenega razpoloženja in pogovori ter slikanje z nastopajočimi za medije uspešni.

Rezanje torte z naslovom drame je vedno poseben gledališki ritual

Darko Brlek je imel situacijo pod nadzorom. Nastopajočim je ustregel, če si je kdo zaželel kaj močnejšega ob čaju, sicer pa so njegove oči bolj zazrte v poletni festival.

Slavni igralski par Polona Juh in Saša Tabaković po premieri

Darko Brlek je zadovoljen  s predprodajo vstolpnic, na vprašanje, če se kažejo kakšne morebitne programske težave, pa je odgovoril, da je zbolel dirigent Daniel Barenboim in da je vprašljivo njegovo gostovanje v Ljubljani, potem pa še v Salzburgu. Koncerta Orkestra  Zahodno – vzhodni divan v Ljubljani sta napovedana 7. in 8. avgusta, na Salzburških slavnostnih igrah pa 10. in 11. avgusta. Na drugem salzburškem koncertu bo nastopil slavni kitajski pianist Lang Lang in je ta koncert tam že razprodan. Lang Lang bo v Ljubljani nastopil 8. avgusta in koncert še ni razprodan, tako da bo salzburško mednarodno občinstvo, (veliko je Japoncev, Kitajcev, Korejcev, Američanov…), ki ni dobilo vstopnic, lahko prišlo v Ljubljano.

Zvezdniški sestri Gaja Filač in Saša Pavlin Stošić

Brlek je povedal, da bo v primeru Barenboimove bolezni verjetno dirigiral nekdo drug, a je to morda bolj kot od Ljubljane odvisno od Salzburga. V tem primeru bi ohranili vsaj koncert z Lang Langom.

Polona Juh predstavlja svoje soigralke

Predstave Penelopiade so predvidene v dveh terminskih sklopih; junija in septembra. Zdaj sreče z vremenom ni.

Saša Pavlin Stošić

Darko Brlek je v družbi Polone Juh in Livije Pandur za nadaljevanje predstav optimist

Kdo bo rezal ?

Same igralke napovedujejo ero feminizma

Marijan Zlobec

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja