Galerija Photon na sejmu v Baslu


Galerija Photon vas vabi, da obiščete njihovo stojnico št. 14 na sejmu Photo Basel v času Art Week-a Basel, ki poteka od 11. do 16. junija.

Plakat

Sejem bo v središču mesta v Volkshaus Basel, Galerija Photon pa bo predstavila dela Jošta Dolinška, Roberta Kusterleta, Branka Lenarta, Boruta Peterlina in Reinerja Riedlerja.

Reiner Riedler – Sweat, 2019 – 2021 –  This is a “photography” project about sweat and its visualisation.

 V posebnem programu sejma Photo Basel “Beyond Photography” pa ponovno predstavljajo Evo Petrič  z njeno fotografsko instalacijo Seccesion Siren.

Ljubljanska predstavitev projekta Siren Oddiseyin pogovor z umetnico bo v sredo, 19. junija ob 19. uri v Galeriji Photon. 

Siren Oddisey
Predstavila bo svoj najnovejši zvočni umetniški projekt Siren Oddisey. Projekt je nastal kot naravno nadaljevanje njene serije Gr@y Matter. Jezik senc, ki zaobjema obsežen nabor črno-belih, oziroma pretežno sivih analognih fotografij avtoričinih senc. Vsako fotografijo je ročno obdelala v temnici in uporabila različne analogne tehnike za ustvarjanje edinstvenih podob brez negativov.
Vsaki fotografiji je nato pripisala čustvo in jih umestila v nekakšno periodično tabelo “elementarnih” čustev. V projektu Siren Oddisey pa je umetnica periodično tabelo senc / čustev prevedla v zvočne zapise. Za to je izbrala 11 senc, 11 emociji in jih prevedla v 11 zvočnih frekvenc, saj te prav tako vzbujajo določene emocije. Umetnica je zapisala “vsak človek, kot tudi objekt, ima določeno frekvenco in tudi svojo senco”, kot konceptualno razlago zasnove projekta. Zvočne prevode senc je izdala v obliki t.i. umetniškega vinila: Siren Odyssey – Potovanje skozi 11 frekvenc, ki sestavljajo abecedo naše evolucije emocij.
Robert Kusterle – Frana – Zemeljski plaz, Iz cikla Echo / Odmev, 2019
Marijan Zlobec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja