EPK 2025 je izreden uspeh za goriški čezmejni teritorij


Svet slovenskih organizacij izraža veliko zadovoljstvo ob današnji novici, da je bil sprejetskupni projekt občin Nove Gorice in Gorice za Evropsko prestolnico kulture. Gre za izreden uspeh za goriški čezmejni teritorij, ki bo dal novega zagona vsem tistim integracijskih smernicam, ki so se sprožile ob demokratizaciji Slovenije in ob njenem vstopu v sklop evropskih inštitucij. Obenem bo to priložnost za nove priložnosti na marsikaterem gospodarskem področju.

Iz gradiva ob kandidaturi

Svet slovenskih organizacij čestita delovni skupni, ki je pripravila zmagovit projekt, kakor tudi obema županoma Klemenu Miklaviču in Rodolfu Ziberni, ki so v ta projekt verjeli in ga vseskozi podpirali. Glavni adut tega je bilo dejstvo, da je bil vključen velik spekter družbenih subjektov, ki na dveh straneh meje sooblikujejo kulturno tkivo dveh mest.

Svet slovenskih organizacij je tudi prepričan, da bo ta velika zmaga pripomogla k večjemu vrednotenju jezikovne in kulturne raznolikosti, ki je tudi pomembno pripomogla k zmagi v primerjavi z drugimi konkurenčnimi mesti. Gorica, 18. decembra, 2020.

Tiskovni urad Sveta slovenskih organizacij


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja