JAK pričakuje v letu 2021 milijon evrov več


Ob menjavi vodstva Javne agencije za knjigo RS, ko je 2. decembra kot vršilec dolžnosti direktorja nastopil Sebastjan Eržen, prej predsednik Sveta JAK RS, so danes sprejeli posebno izjavo za javnost.

JAK Metelkova

Kljub menjavi vodstva delo na Agenciji poteka nemoteno. Te dni se izplačujejo zadnji obroki za sofinancirane projekte in programe ter druge oblike podpore v letu 2020, ki so bili določeni s pogodbami. Enoletni projektni razpisi za leto 2021 bodo objavljeni v sredini januarja 2021, najave točnega datuma posameznega razpisa pa bodo predhodno objavljene na spletni strani www.jakrs.si (zavihek Novice), prav tako bodo o tem obveščali v svojih novičnikih.

Svet JAK RS bo zasedal v petek, 11. decembra, ob 10. uri, osrednja točka seje pa je seznanitev s Finančnim načrtom in programom dela Agencije za leto 2021, ki ga bo Svet potrjeval po izdani odločbi, ki jo bo Ministrstvo za kulturo RS podalo predvidoma v januarju 2021.

Ministrstvo za kulturo RS je v okviru potrjenega proračuna za leto 2021 za JAK RS po dolgem času zagotovilo povišanje sredstev, in sicer v višini 1.000.000 EUR.

Javna agencija za knjigo RS


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja