Muzikal Lolita se bo vendar zgodil, a na Gospodarskem razstavišču


Epidemija novega koronavirusa zelo močno vpliva na organizatorje kulturnih dogodkov, na potek celotne kulturne sezone, festivalov, delovanje ansamblov, vliva nezaupanje v ustvarjalnost kot stalno kondicijo, vadbo, na vse, kar zahteva nenehno angažiranje, ne glede na zunanje okoliščine. Festival Ljubljana je tako v svojem programu 68. Ljubljana Festivala imel tudi gostovanje ruskega muzikala Lolita, ki pa so ga že dvakrat spričo različnih ovir datumsko prestavili.

Lolita

Festival Ljubljana tako sedaj javnost obvešča, da sta znana nova termina muzikala Lolita v izvedbi Gledališča LDM Nova Scena. Uprizoritev, ki je bila predvidena 24. avgusta oziroma 30. novembra, je prestavljena na 22. december. Uprizoritev, ki je bila predvidena 25. avgusta oziroma 1. decembra, pa je prestavljena na 23. december. Predstavi bosta izvedeni na Gospodarskem razstavišču, s pričetkom ob 19.30, na voljo je še nekaj vstopnic. Vsem, ki so vstopnice že kupili, menjava le-teh ni potrebna.

Prizor iz muzikala Lolita

Že drugo leto zapored se bo v sklopu prireditev Festivala Ljubljana predstavilo Gledališče LDM Novaya scena iz Sankt Peterburga; na 67. Ljubljana Festivalu so navdušili občinstvo z muzikaloma Onjeginov Demon ter Mojster in Margareta. To sanktpeterburško gledališče odlikuje vrhunska izvedba s perfekcionistično kostumografijo in sceno ter predvsem videoprojekcijami v 3D-tehniki, ki obiskovalcem ob nastopajočih v živo pričara tudi vtis kinematografskih vizualnih razsežnosti. Gre za zelo obsežno in kompleksno produkcijo, ki nekako združuje tradicijo ruskega gledališča s standardi Broadwaya. Muzikal Lolita, ki je nastal po istoimenskem romanu Vladimirja Vladimiroviča Nabokova, velja za eno najbolj vznemirljivih zgodb dvajsetega stoletja. Njegovo Lolito omenjajo ugledni bralni seznami, postala je svetovna klasika. Prva izdaja sega v leto 1955 in je dvignila precej prahu, po romanu so posneli tudi več filmov, tokrat pa bo z zapeljivo 13-letno Lolito mogoče doživeti »horror« muzikal.

Skladatelj Anton Tanonov

Muzikal se izvaja delno v angleškem jeziku.

Avtorica predstave in producentka: Irina Afanasjeva
Glasba, aranžmaji in zvok: Anton Tanonov
Režiserka: Irina Zjuzina
Avtorica koreografskega koncepta: Anastasia Melnikova
Koreograf : Svjatoskav Meljnikov
Scena in kostumografinja: Irina Afanasjeva
Scenografinja: Sofia Tjuremnova

Zasedba:

Lolita: Evdokija Malevskaja
Oswald Rayner (Humbert): George Novitski
Lolitina mama Ann: Natalia Faerman
Duša Lolite: Darja Česnokova
Gregorij: Vsevolod Makarov
Mladi Gregorij: Anton Avdejev
Madama Ju-Ju: Margarita Kolganova
Felix: Vasilij Turkin
Hudič: Sergej Hudjakov
Baletniki: Evgenij Česnokov, Sofija Roždestvenskaja, Ariana Kabanova

https://marijanzlobec.wordpress.com/2020/09/26/ruski-musical-lolita-vendarle-prihaja-v-ljubljano/

https://marijanzlobec.wordpress.com/2019/08/23/sijajen-ruski-musical-mojster-in-margareta/

https://marijanzlobec.wordpress.com/2019/08/16/kaj-bi-lahko-bil-musical-onjeginov-demon/

https://marijanzlobec.wordpress.com/2019/08/20/onjeginov-demon-usode-ni-spremenil-ampak-molitev/

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja