Nominiranci za najboljši literarni prvenec 36. SKS


36. Slovenski knjižni sejem bo prvič v svoji bogati in dolgi zgodovini, ki se je bila začela na Gospodarskem razstavišču, letos potekal le na spletu, kar je za ogled sejma, še posebej pa za prelistavanje in nakupe knjig, množico spremnih dogodkov, predstavitev, srečanj, intervjujev pred občinstvom, predstavitev domačih in tujih avtorjev, prevajalcev, ilustratorjev, države gostje, razstav, dražbe knjig, kulinaričnega kotička, svobodne tribune, gledaliških predstav, še posebej za otroke in šolarje, … precejšnja ovira, a obstaja možnost, da bodo sejemske popuste za nakup knjig uveljavili še kasneje, ko bodo knjigarne znova odprte.

Knjižni sejem se bo začel 23. novembra

Medtem pa so postali znani nominiranci in nominiranki za najboljši literarni prvenec 36. Slovenskega knjižnega sejma. Žirija v sestavi Diana Pungeršič (predsednica), Žiga Rus (član) in Veronika Šoster (članica) je med sedemindvajsetimi knjigami, ki so prispele na razpis, izbrala sledeče nominirance in nominiranki:

Sergej Curanović: Plavalec (Cankarjeva založba, 2019)
Borut Kraševec: Agni (LUD Šerpa, 2020)
Vesna Liponik: roko razje (Škuc, 2019)
Anja Novak – Anjuta: Rane rane (Sanje, 2020)
Goroslav Vukšić – Gogo: Norci pomorci (Beletrina, 2020)

Naslovnice nominiranih knjig

Ime nagrajenca ali nagrajenke bo znano v torek, 24. novembra, predstavitev pa bo v okviru programa 36. Slovenskega knjižnega sejma potekala v sredo, 25. novembra, ob 11. uri v oddaji Literarna matineja na Radiu Slovenija, Tretji program – program Ars.

36. Slovenski knjižni sejem bo letos potekal na spletu med 23. in 29. novembrom in bo dosegljiv na www.knjiznisejem.si.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja