Matej Šarc odgovarja Ireni Grafenauer


Matej Šarc, vršilec dolžnosti direktorja in umetniškega vodje Slovenske filharmonije na tiskovni konferenci, foto SF/Darja Štravs-Tisu

Vršilec dolžnosti direktorja in umetniškega vodje Slovenske filharmonije Matej Šarc ke poslal odgovor na javno ali odprto pismo flavtistke Irene Grafenauer, kot je bilo v celoti objavljeno na tej spletni strani. O pismu je bil sicer govor ob koncu tiskovne konference pred predstavitvijo nove sezone SF, ki je bila v Kozinovi dvorani SF. O pismu je bilo sicer vprašanje iz novinarskih vrst (ga. Ingrid Mager z Dnevnika) po uradnem delu predstavitve, vendar pa Matej Šarc tedaj zanj še ni vedel in zato tudi ni odgovoril. Pismo je namreč STA objavila isti dan, a proti večeru.

“Od prejšnjega vodstva Slovenske filharmonije sem prevzel tudi pogodbo o izvedbi solističnega nastopa Irene Grafenauer v terminih 26. in 27. novembra 2020. Pogodba med njo in SF določa kraj in čas izvedbe, skladbo in dirigenta. Med obsežno in temeljito prenovo abonmajske sezone sem se v njenem primeru ves čas trudil omogočiti izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, ki jih pogodba nalaga Slovenski filharmoniji. To počnem še danes in za SF izvedba tega koncerta pod vsemi v pogodbi določenimi pogoji ni vprašljiva. Zato kljub javnemu pismu gospe Grafenauer računam na njeno sodelovanje.

Njeni motivi za objavo javnega pisma mi niso znani.

Ob tem dodam še to, da sem Ireni Grafenauer 11. septembra 2020 napisal pismo, v katerem sem med drugim izrazil upanje, da bo jeseni nastopila z dirigentom Reinhardom Goeblom in našim orkestrom. Prosil sem jo, naj me o njeni odločitvi pisno obvesti, saj je edina informacija o njeni odpovedi prišla do mene in Slovenske filharmonije preko medijev. Izrazil sem tudi željo, da bi se njenim izvedbam 26. in 27. novembra 2020 poklonili z gromkim aplavzom.”

Matej Šarc, v. d. direktorja Slovenske filharmonije

https://marijanzlobec.wordpress.com/2020/09/07/irena-grafenauer-odpovedala-koncert-s-slovensko-filharmonijo/


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

%d bloggers like this: