Sejem na zraku ali knjige in glasba v parku Zvezda


Priljubljeni Sejem na zraku – ki je bil bržkone prva kulturna prireditev v živo po preklicu epidemije – se vrača. V sodelovanju s številnimi založbami bo tokrat potekal od 19. do 21. junija na tradicionalni in priljubljeni lokaciji v središču prestolnice, v parku Zvezda.

unnamed (28)

Nove knjige nastopajočih literatov

Knjige bodo predstavljali in ponujali številni založniki, ki so za sejem pripravili poseben izbor knjig, med njimi tudi knjižne novosti, s sejemskimi popusti. Vse sejemske dni bodo na sejmu prisotni tudi številni avtorji in avtorice, ki bodo podpisovali knjige.

Jutri, v petek, 19. junija, se bodo ob 17. uri na sejmu z branjem iz novo izdanih knjig predstavili tudi člani in članice Društva slovenskih pisateljev:

Andrej Blatnik z romanom Luknje (Založba Goga),
Nina Mav Hrovat s slikanico Posluh, jazbec gre! (Založba Miš),
Davorin Lenko z zbirko kratkih zgodb Psihoporn (Cankarjeva založba),
Vinko Möderndorfer z zbirko poezije Čuvaj sna (Cankarjeva založba),
Tončka Stanonik z romanom Najina dvojina (Založba Primus),
Boris Višnovec z zbirko novel Črnjava (Založba Buča).

unnamed (29)

Sejem bo na zraku, a varnostna razdalja med obiskovalci ne bo odveč

V času Sejma na zraku bosta v središču Ljubljane potekala tudi festivala: Poletna muzejska noč (na Sejmu na zraku boste našli tudi stojnico slovenskih muzejev in galerij, v soboto, 20. junija, na noč muzejev, pa bo tudi sejem odprt do 22. ure), in Praznik glasbe (nedelja, 21. junija), v sklopu katerega se bodo na odru, ki bo stal na Sejmu na zraku na Kongresnem trgu, predstavili slovenski kantavtorji: 14:00 – 14:45 – Matej Krajnc, 15:00 – 15:45 – Pan duo, 16:00 – 16:45 – Sandra Erpe, 17:00 – 17:45 Miha Erič.

Sejem na zraku v sodelovanju s številnimi založniki organizirata pisarna Ljubljana – Unescovo mesto literature in ekipa Noč knjige – Slovenija (Sanje) s podporo Mestne občine Ljubljana in Javne agencije za knjigo RS. Partnerji: Društvo slovenskih pisateljev, Sigic/ Praznik glasbe, Javno podjetje Ljubljanske tržnice in parkirišča.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

%d bloggers like this: