Letalo Air Europa, ki je prispelo v Guayaquil, da bi pobralo evropske potnike in jih odpeljalo v Francijo, se včeraj ni moglo odpraviti z letališča José Joaquín de Olmedo z novimi potniki.

Letalo je prispelo iz Quita, da bi opravilo postanek v Guayaquilu in pobralo več potnikov. Vkrcanje teh potnikov pa zaradi očitnih tehničnih težav v letalu ni bilo izvedeno.

Potniki, ki so prišli iz Quita, so več ur preživeli v  letalu na letališću. Humanitarni let je organizirala Francija.

Sam sem iz naše ambasade v Braziliji dobil informacijo o tem letu in možnost organizacije ali uresničitve te poti v Pariz, a sem spričo negotovih razmer v Franciji in vprašljive možnosti vrnitve domov to priložnost zavrnil. Imel sem srečo, saj v Pariz ne bi mogel odleteti. Kako se je zgodba danes razpletla, pa ne vem.

Vuelo de repatriación de europeos despegó de Guayaquil tras superar daño

Nihče od potnikov na letališču v Guayaquilu ni pomislil, kakšna nočna mora jih čaka

V tem letalu je bilo približno 170 Francozov, vendar se je v Quito vkrcala tudi skupina Špancev, ki naj bi potovali kot del evropskih prizadevanj za repatriacijo državljanov EU Isto letalo naj bi pozneje prepeljalo španske popotnike iz francoske prestolnice v Madrid.

Kot poroča ekvadorski tisk, so po peturnem čakanju potnikov v letalu vse preselili v zgradbo, kjer so še naprej čakali na  “prenočitev”. Informacije govore o tehnični okvari letala.