Iz Ekvadorja s 14 humanitarnimi leti odšlo domov 3000 turistov


Približno 3000 ljudi, ki so večinoma Evropejci ali prebivajo v Evropi, se je med torkom, 17. marca, in nedeljo, 22. marca, odpravilo z mednarodnega letališča Mariscal Sucre v Quitu na 14 humanitarnih poletih domov.

33960551.jpg

Kot poroča koncesionar letalskega terminala Quiport, so polete organizirali zato, da bi ljudi spravili domov, predvsem pa prekinili možnost okužb oziroma zmanjšali prisotnost koronavirusa v Ekvadorju. Zaenkrat je dovoljena le mednarodna repatriacija.

“Letala prispejo na letališče Quito prazna, kar je v industriji znano kot” trajektna operacija “, potniki se vkrcajo in zapustijo mesto,” je sporočilo podjetje.

Veliko tujcev je tudi v Guayaquilu, tako da nekatera humanitarna letala pristanejo še na tamkajšnjem letališču, kot je sinoči letalo za Amsterdam, ki pa ni moglo pobrati vseh potnikov, ki so pred vrati zastraženega letališča s policijo in vojaki, čakali na prosti sedež. Kot sem že povedal, sedeža nisem dobil.

Ker je tujcev še veliko, so se v Ekvadorju odločili za nove humanitarne polete v naslednjih dneh.

Sam sem se preko slovenske ambasade v Braziliji prijavil, oziroma so me oni z mojim soglasjem dali na spisek, za jutrišnji polet v Frankfurt.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja