Policijska ura v Ekvadorju od danes že od druge ure popoldan


Zaradi današnje spremembe policijske ure v Ekvadorju se bo posledično spremenil tudi urnik obratovanja supermarketov in drugih manjših trgovin ali trgovinic, zaščitenih z obveznimi rešetkami. Policijska ura se tu imenuje toque de queda. Novosti je sporočil predsedni države Lenin Moreno na svojem Twitterju.

T DSCN9365.JPG

Taki nakupi bodo odslej odsvetovani, vse fotografije Marijan Zlobec

Odbor za nujne operacije (COE) je odločil, da bo od te srede, 25. marca, podaljšal čas trajanja policijske ure že od 14. ure. To pomeni, da noben državljan ne sme zapustiti svojega doma, razen ljudi, ki delujejo v strateških sektorjih in jih natančno določajo ukrepi.

T DSCN9356.JPG

Maske z lahkoto dobiš po en dolarito

Zaradi te spremembe je posledično prišlo do ukrepov in omejitev obratovalnega časa za  trgovine s prehrano, ki so v celoti spremenile svoje urnike.

T DSCN9351.JPG

Celo zunaj daleč od vrat za vstop v lekarno

 

Korporacija La Favorita je navedla, da bodo odprti njeni supermarketi po novem urniku. V primeru Supermaxi in Megamaxi ter Aki supermarketi se po celotni državi delovanje trgovin omeji, tako da bodo lahko odprte od 8. ure do 12.30 , kar je precej manj kot poprej, ko so bile redke trgovine lahko odprte do 15. ure.

T DSCN9349.JPG

Prodaja le skozi rešetke

To podjetje zahteva od vseh obiskovalcev trgovin kot pogoj za vstop nošnjo maske na obrazu. Prav tako priporoča, da trgovine obiskuje samo ena oseba iz družine, kar pa ni pogosto, razen v primerih, ko nakupujejo toliko stvari, da jih komaj lahko naložijo na voziček in potem odpeljejo ali do taksija ali do svojega avtomobila. Seveda pa je prepovedan vtop za vse ljudi, ki čutijo v sebi kakšne zdravstvene spremembe.

T DSCN9348.JPG

Slaščičarna je danes svoja vrata zaprla

Nek ozdraveli pacient je preprosto izjavil: “Zdravimo se sami !” Na vprašanje, kakšno pa je negovo sporočilo sodržavljanom, je okrevani pacient odgovoril: “Prvič, prosim, vzemite to zelo enostavno. Ne hitite, ker ljudje radi hitro obupajo, ko zdaj vidijo toliko smrti. Prav tako nehajte veliko gledati družbena omrežja, ker so sporočila velikokrat napačna in povzročajo, da postanejo ljudje depresivni. Morate biti v dobri veri, okrepiti imunski sistem, ohranite potrpežljivost in izpolnjujte izolacijo, kot jo narekuje in zagotavlja vlada.”

T DSCN9347.JPG

Moj supermarket je še vedno dobro založen,

T 1 DSCN9370.JPG

a je nadzor že pred vstopom vanj nujen.

Ekvador je danes sporočil, da ima 1.173 okuženih, umrlo pa je že 28 ljudi.

Marijan Zlobec

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja