Na Mladih virtuozih prvič dve slovenski deli


Na četrtem koncertu mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi v četrtek, 28. novembra, ob 19.30 v Viteški dvorani Križank bodo odmevali lahkotni zvoki pihal. Prisluhnili bomo dvema slovenskima glasbenicama – Annemarii Glavič na flavti in Vidi Vatovec na saksofonu.

unnamed (65).jpg

V prvem delu večera bo nastopila Annemarie Glavič, ki trenutno zaključuje dodiplomski študij prečne flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Udeležuje se številnih tekmovanj in se izpopolnjuje na mojstrskih tečajih pri priznanih mednarodnih profesorjih. Dejavna je tako v komornih zasedbah kot tudi v orkestrih.

5cdb321b49f1e-980x551.jpg

Vida Vatovec, foto Festival Ljubljana

Vida Vatovec je mlada saksofonistka, ki je svojo glasbeno pot začela pri prof. Betki Bizjak Kotnik, pod mentorstvom katere je tudi maturirala, trenutno pa obiskuje tretji letnik Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu Matjaža Drevenška. Med šolanjem je na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih posegala po visokih rezultatih, prav tako je kar nekajkrat sodelovala z različnimi zasedbami – plesnim oddelkom KGBL, komornim pevskim zborom Ave, Pihalnim orkestrom Slovenske vojske ter Simfoničnim orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana. Sodeluje tudi v različnih komornih skupinah, kot so ansambel saksofonov AG, ansambel saksofonov KUG sax Sippia in (nekdanji) kvartet saksofonov Patetiko. Redno se izobražuje pri domačih in tujih uveljavljenih profesorjih in glasbenikih ter sodeluje z mladimi slovenskimi skladatelji, kot sta Tilen Lebar in Gašper Muženič.

Lee 李早恵ープロフィール.jpg

Sae Lee

Sae Lee je diplomantka tokijske univerze Toho Gakuen, kjer sta jo učila profesorja Kazuhiko Nakajima in Ecuko Tazaki. V letih 2007 in 2008 je z odliko končala študij klavirja in komorne glasbe na Pariškem glasbenem konservatoriju. Njeni profesorji so bili M. Beroff, E. Le Sage in L. Hadady. Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Izpostaviti velja prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Citta di Padova in prvo nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Alberta Roussla. Kot aktivna komorna glasbenica sodeluje s saksofonistom Mihom Rogino, s katerim nastopata po svetu kot Duo Kalypso. Sae je klavirska spremljevalka primabalerine in direktorice baleta Pariške opere Aurélie Dupont. Nastopila je v več televizijskih in radijskih prenosih po Japonski in Evropi. Zaposlena je na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

Nina Šenk – Impetus

Na sporedu:

Nina Šenk: Impetus
Robert Schumann: Adagio in Allegro, op. 70
Piet Swerts: Klonos

Piet Swerts – Klonos

_5d8eb3e1f38c8.jpg

Annemarie Glavič, foto Festival Ljubljana

Annemarie Glavič trenutno obiskuje tretji letnik dodiplomskega študija prečne flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Začela je na Glasbeni šoli Domžale pri profesorici A. Humar. Pod njenim vodstvom se je udeležila nekaterih tekmovanj, uspeh in želja po znanju pa sta vodila k temu, da se je po končani nižji glasbeni šoli vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Sodelovala je v različnih orkestrih, zborih, komornih zasedbah in priložnostnih sestavih. Trenutno študira v razredu profesorice K. Šantl Zupan. Udeležuje se tekmovanj (mednarodno tekmovanje Davorina Jenka 2017 – zlata plaketa, državno tekmovanje Temsig 2019 – prvo mesto in zlata plaketa), sodelovala je z Orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana in je aktivna v več komornih zasedbah in orkestrih. Glasbeno znanje še dodatno izpopolnjuje in širi na seminarjih pri profesorjih, kot so J. Beaudiment (FRA), B. Evcil (TUR), E. N. Kozmus (SLO), M. Zupan (SLO), J. Ostry (POL).

345127ae4a_61767272.jpg

Annemarie Glavič, foto Mateja Jordovič Potočnik

Mateja Hladnik je srednjo glasbeno šolo končala v Celju in leta 2003 diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. J. Lovšeta. Med študijem je v programu Erasmus en semester študirala na Konservatoriju v Kristiansandu, Norveška. Po študiju se je zaposlila na Glasbeni šoli Celje, kjer je delovala kot profesorica klavirja in korepetitorka na osnovni in srednji stopnji. Zdaj deluje kot višja strokovna sodelavka korepetitorka na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

hladnik-img_8884.jpg

Mateja Hladnik, foto Marijan Zlobec

Franz Schubert: Variacije na temo Suhe rože v e-molu, op. posth. 160, D. 802
Robert Dick: Lookout
Vito Žuraj: Tango

 

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja