Kaj ponuja nova ljubljanska Galerija Y na Trubarjevi ?


V središču Ljubljane, na Trubarjevi cesti in v prostorih nekdanje galerije Loterije Slovenije, kjer so pred leti likovne razstave že bile, je danes ob 19. uri  odprla vrata nova prodajna galerija slovenske sodobne likovne umetnosti, poimenovana kot Galerija Y.

Y IMG_7111.jpg

Tina Dobrajc –  Enemy of ther State II; Desperate Kingdom of Love, foto Marijan Zlobec

Galerija Y je del krovne Galerije SLOART. Galerija SLOART je prodajna umetnostna galerija z izjemno ponudbo več kot 2000 umetniških del slovenskih likovnih umetnikov. V ponudbo so vključena umetniška dela slovenskih avtorjev nastala v obdobju vse od začetka 20. stoletja dalje pa do danes.

Y IMG_7107.jpg

Arjan Pregl – Prijateljev (zeleni) demiurg

Galerijske prostore Galerije SLOART so odprli s skupinsko razstavo Galerija Y: Nove pozicije. Na ogled in na prodaj so dela avtorjev Galerije Y Saše Vrabiča, Arjana Pregla, Tine Dobrajc in Duše Jesih. Razstavo sta kurirali Katarina Hergouth in Tina Fortič Jakopič

Y IMG_7105.jpg

Arjan Pregl

Galerija Y je leta 2015 nastala kot specializiran program Galerije SLOART z namenom predstavitve in vključitve izbranih umetnikov na slovenski umetniški trg sodobne likovne umetnosti. Namen galerije je nekje do leta 2025 zastopati deset priznanih slovenskih likovnih umetnikov mlajše in srednje generacije.

Y IMG_7113.jpg

Tina Dobrajc –  Carnival; When I am not with you my dreams are so very dark

Njihov cilj je, da bi razmerje med prodajo sodobnih in starejših avtorjev v Sloveniji v petih letih postalo enakovredno, torej ena proti ena. Danes je to razmerje 1 : 6 v korist starejših avtorjev.

Y IMG_7126.jpg

Kuratorki razstave Tina Fortič Jakopič in Katarina Hergouth

Razstavo in novo galerijo si lahko ogledate  do 18. oktobra.

Y IMG_7109.jpg

Sašo Vrabič – Romeo

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja