Cirkuška zgodba o veliki družini


Predstava Življenje je cirkus v okviru vsakoletne dobrodelne prireditve Predani korakom Festivala Ljubljana, Zavarovalnice Sava in URI Soča je ne le napolnila Ljubljansko opero, ampak je bila najboljša doslej. Vzdušje pa je bilo navdušujoče, spontano, še posebej glasno so reagirali otroci, ki so sicer imeli nekaj težav s prenizkimi sedeži, da bi na oder lahko bolje videli.

P 1 IMG_3334.jpg

Življenje je cirkus, foto Marijan Zlobec

Predstava, kar že lahko rečemo, saj je šlo tako za določen scenarij kot natančno izvedbo po njem, ne pa za kakšno improvizacijo, je pokazala močna prizadevanja tako organizatorjev kot izvajalcev, skupaj kar sedem otrok iz URI Soča in deset otrok, ki so se prijavili na delavnico prek Festivala Ljubljana.

PIMG_3318.jpg

Baletnici

Nastopali so Zara Turk Hvala, Naja Bauman, Tita Bauman, Zala Brodnjak, Fiona Mikuletič, Ema Fatur, Lucija Metelko Sočan, Timotej Metelko Sočan, Norina Mlinarič Dragaš, Mina Altintas, Enis Mehmedović, Eneja Hercog, Nejc Hercog, Aleks Šket Mlinar, NIka Flisar, Zala Burič in Anita Stopar.

P IMG_3352.jpg

Glasbeniki

Predstavo je spretno nespretno povezoval in vodil Lado Bizovičar, in sicer tako, da so ga otroci izzivali, se vtikali vanj, dražili, po svoje smešili, skratka bili spontano razigrani, on pa se je precej “neuspešno” branil. Še posebej uspešna je bila točka papiga, ki je za njim najprej sama, potem pa vsi, ponavljali kar je cirkuški direktor hudega izrekel, česar pa do konca ni dojel, namreč kaj je bistvo papige.

P 1 MG_3308.jpg

Lado Bizovičar

Simpatično je bilo nastopanje para s harmoniko in kitaro, še bolj pa petje Na planincah, in to vseh znanih kitic, deklice na vozičku.

P IMG_3327.jpg

Vse kitice Na planincah

Prav tako je bil atraktiven ples mladenke v živalskem kostumu kakšnega afriškega geparda.

P IMG_3373.jpg

Ples

Veliko je bilo plesa, koreografije, žonglerstva, drobnih, a zaokroženih cirkuških točk, vse v režiji (Miha Podrepšek), kostumografiji (Metka Albreht), tehnični podpori (Lea Čehovin), koordinaciji vsega delovanja (Tanja Babnik, Katarina Kukovič) in ustvarjalnem vodenju (Maja Stojanov).

P IMG_3291.jpg

Sestavljanje ekipe

Videli smo svet, kjer so sanje resnične in je vse mogoče. Cirkus je nastajal sproti in se vse bolj razvijal, tako da je izpadlo vse spontano in hkrati pristno.

P MG_3363.jpg

Žongler s krožnikom

Nastajanje predstave, v kateri lahko nastopaš, ne glede na to, koliko znaš, ampak si se nečesa v delavnicah naučil, je lep in predvsem pristen dosežek vseh, zato je bil končni aplavz navdušujoč.

P.jpg

Vsi smo isti

Projekt Predani korakom dobiva še bolj profilirano podobo; nastaja že teater za mlade in najmlajše, za zdrave in one na vozičkih, ki so se sinoči sijajno vključili v cirkuško predstavo in s tem dobili upanje za življenje in prihodnost.

CIMG_3397.jpg

Prehitro slovo

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja