Za zaključek festivalskih komornih koncertov ansambel Goffriller


Uspešni in odmevni komorni koncerti 67. Ljubljana Festivala so pokazali cel spekter različnih programov in nastopajočih glasbenikov, med katerimi smo nekatere že poznali ali na festivalovih koncertih že slišali, nekaj pa je bilo novih in odličnih. Cikel komornih koncertov bo na večer pred Marijinim praznikom 15. avgusta v Narodni galeriji ob 20. uri sklenil ansambel oziroma kvintet Goffriller. Torej bo koncert 14. avgusta.

unnamed (1).jpg

Ansambel Goffriller, foto Festival Ljubljana

Ansambel Goffriller (poimenovan po baročnem beneškem goslarju, vrhunskem izdelovalcu godal Matteu Goffrillerju) sodi med osrednje komorne zasedbe na Siciliji.

Comis-Rachmaninov-Award1.jpg

Epifanio Comis je prejel Rahmaninovo nagrado

Ansambel je ustanovil Epifanio Comis, koncertni pianist pestre solistične kariere, ki se v zadnjih letih posveča tudi dirigiranju. Doslej je prejel že nad trideset domačih in tujih nagrad ter priznanj. Študiral je na akademiji Vincenzo Bellini v Catanii in se izpopolnjeval na Euterpski akademiji. Njegovi profesorji so bili Agatella Catania, slavni koncertni pianist Boris Petrušanski in pianist, bolj znan kot glasbeni publicist s področja zgodovine pianizma in velikih pianistov Pietro Rattalino.

8687ce40be0e1a7bd7f12e7739e51a24.jpg

Violončelo Mattea Goffrillerja

Godalni del zasedbe sestavljajo violinista Vito Imperato, ki nastopa tudi kot solist v pomembnejših koncertnih dvoranah po svetu, in Giovanni Anastasio, iskan koncertni glasbenik v različnih simfoničnih in komornih korpusih; Alberto Salomon, prvi violist s tradicijo bogatega Komornega orkestra Padove in Benečije, in čelist Benedetto Munzone, redni gost najprestižnejših evropskih glasbenih festivalov.

notomusica-1170x500.jpg

Claudi Arimany s kvintetom

V solistični vlogi bomo lahko prisluhnili Claudiju Arimanyju, ki sodi med največje flavtiste svoje generacije. Znameniti francoski flavtist Jean-Pierre Rampal je nekoč izjavil, da je Claudi Arimany eden redkih virtuozov, ki so sposobni postaviti tehniko, zvočnost in barvno fraziranje v službo muzikalnega izražanja. Arimany je rojen v katalonskem kraju Granollers. Kariera solističnega koncertnega flavtista ga je popeljala v najprestižnejše dvorane po Evropi, Rusiji, ZDA, Kanadi, Srednjem vzhodu in na Japonskem.

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart: Gran partita v B-duru, K. 361

Antonin Dvorak: Kvintet za klavir in godala, op. 81

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja