Ana Netrebko odpovedala dva nastopa v Lohengrinu v Bayreuthu


Slavna ruska sopranistka Ana Netrebko je že sedaj odpovedala dva svoja predvidena nastopa v Wagnerjevem Lohengrinu na festivalu v Bayreuthu 14. in 18. avgusta.

anna.jpg

Ana Netrebko

To je sporočila najprej sama na svojem FB profilu, hkrati pa še sam festival, ki je upal na njen že lani napovedovan in seveda močno pričakovan debi.

“Anna Netrebko is set to make her Bayreuth Festival debut in 2019. Netrebko’s Bayreuth Festival debut is one of two high profile debuts next summer as she will be making her first appearance at the Arena di Verona. The festival confirmed that the Russian soprano would sing two performances of Wagner’s “Lohengrin” next year.”

V Veroni je, kot je znano, že odpela Leonoro v treh predstavah Verdijevega Trubadurja.

“Regretfully, Anna Netrebko is forced to cancel the two “Lohengrin” performances on 14 and 18 August 2019 due to exhaustion. Although her voice is unaffected, she follows urgent medical advice for a three-week break to fully recover.” (Po FB)

“Anna Netrebko has canceled her Bayreuth Festival debut.

The festival announced that due to fatigue, the soprano would not sing the role of Elsa in “Lohengrin.” The soprano, who was set to make her debut on August 14, was ordered three weeks of rest. The cancelation is the second in the past two weeks as Netrebko also withdrew from her second performance of “Adriana Lecouvreur” at the Salzburg Festival.”

Če bo res morala tri tedne počivati, bodo njeni naslednji nastopi verjetno šele v Berlinu, in sicer 4. in 7. septembra, ko je napovedana opera Adriana Lecouvreur.

Izčrpanost ali utrujenost je, kot veste, relativen pojem.

Seveda pa se da spomniti, da so honorarji za pevce v Bayreuthu precej nižji, kot jih Ana Netrebko zlahka dobi kjerkoli drugje na svetu. Če bi ona zahtevala, preko menedžerja seveda, svoj običajni honorar, bi ji rekli ne, ker bi sicer porušila vsa sorazmerja še z drugimi pevci in bi se na koncu ustvaril vtis, kot da nekdo nekaj izsiljuje ali postavlja svoje pogoje, ne pa vodstvo festivala s tradicijo od leta 1876.

Podobno bi se dalo reči za Salzburg, kjer je “honorarno” rivalstvo še večje.

V Ljubljano pa bi prišla za 200 tisoč.

Sicer je bilo v Bayreuthu v Lohengrinu odpovedi še več.

https://bachtrack.com/review-lohengrin-sharon-vogt-dasch-thielemann-bayreuth-festival-july-2019

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

%d