So direktorici Slovenske filharmonije šteti dnevi ?


Minister za kulturo Zoran Poznič zaradi finančne izgube zahteva odstop direktorice Slovenske filharmonije mag. Marjetice Mahne, sicer jo bo sam razrešil, so se pred dobro uro kot blisk razširile informacije iz samega Ministrstva za kulturo.

mahne-2-img_3579.jpg

Mag. Marjetica Mahne, foto Marijan Zlobec

Direktorica Slovenske filharmonije, ki jo je na ta položaj kot v. d. imenoval minister Anton Peršak januarja lani, potem pa ji s 1. avgustom dodelil celoten petletni mandat (do vključno 31. julija 2023), se je na poziv ministra že odzvala in sporočila, da ne namerava odstopiti.

Marjetica Mahne je bila v svoji 35 let trajajoči delovni karieri zaposlena na ministrstvo za šolstvo in šport, na ministrstvu za finance in na ministrstvu za zdravje. Bila je tudi vidna članica stranke Zares.

Minister Poznič je direktorici Slovenske filharmonije Marjetici Mahne ponudil možnost “častnega odstopa”, če ne bo odstopila sama, pa bo uradno sprožil postopek njene razrešitve.

Iz tega bi se dalo sklepati, da ima Poznič v igri že svojega kandidata, ki pa naj bi bil eden izmed tistih kandidatov, ki so se sicer prijavili na razpis za direktorja SF, a jih je Peršak spregledal.

Kdo med njimi naj bi bil najbližji položaju ? Verjetno sam bivši minister Dejan Prešiček ? To pa hkrati pomeni, da bi hkrati padel tudi umetniški vodja SF Klemen Hvala ?

https://marijanzlobec.wordpress.com/2018/07/21/mag-marjetica-mahne-iz-v-d-napredovala-v-direktorico-slovenske-filharmonije/

https://marijanzlobec.wordpress.com/2019/01/07/minister-dejan-presicek-se-ni-rekel-prave-besede/

https://marijanzlobec.wordpress.com/2019/01/25/pisma-podpore-ministru-dejanu-presicku/

https://marijanzlobec.wordpress.com/2018/02/25/minister-persak-glede-sf-se-ni-izpolnil-lanske-obljube/

https://marijanzlobec.wordpress.com/2018/01/06/mag-marjetica-mahne-postala-v-d-direktorice-slovenske-filharmonije/

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja