Ko je Plácido Domingo deset minut pisal v mestno zlato knjigo, je zavladala smrtna tišina


Plácido Domingo je po koncertu v nabito polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma na povabilo Festivala Ljubljana bil gost srečanja z organizatorji in sponzorji v Klubu Cankarjevega doma. Proti pričakovanju je prejel priznanje v obliki steklenega violinskega polža Tartinijeve violine iz Pirana, tako kot šest sponzorjev Festivala Ljubljana, nato pa se je pred radovednimi gosti vpisal v zlato knjigo Mestne občine Ljubljana.

Domingo 1 IMG_8096.jpg

Plácido Domingo piše v zlato knjigo Mestne občine Ljubljana, vse fotografije Marijan Zlobec

Domingo je pisal in pisal, zavladala je smrtna tišina; vsi so se na tihem spraševali, kaj tako dolgo piše, emocije so se stopnjevale, s tem pa radovednost, a nismo izvedeli, kaj je izpovedal. Knjiga je odromala v varne roke protokola MOL.

Domingo 2 IMG_8092.jpg

Priznanje Festivala Ljubljana

Slavni pevec in dirigent je bil vsekakor presenečen spričo takšnega sprejema.

Somingo 15 IMG_8025.jpg

Takoj v središču pozornosti

Domingo 3 IMG_8131.jpg

Simon Krečič Dominga vabi v Maribor, pomaga pa mu še direktor Danilo Rošker

V Klubu Cankarjevega doma mi je na vprašanje, ali bo lahko odšel na Zeffirellijev pogreb v Firence, odvrnil, da ne bo mogel, ker bi sicer moral imeti na razpolago svoje letalo. Pogreb z mašo firenškega kardinala bo v katedrali Santa Maria del Fiore že ob enajsti uri.

Domingo 8 IMG_8049.jpg

Ni take je mladenke…

Kmalu zatem mi je Darko Brlek povedal, da mora Domingo takoj na Dunaj, kjer bo imel koncert z Dunajskimi filharmoniki za Rolex, s katerim pevec sodeluje že desetletja.

Domingo 10 IMG_8028.jpg

Na zdravje, je Domingo voščil po slovensko

Povsem neznano pa je, da je Plácido Domingo po prvi četrtkovi vaji na hitro odpotoval v Dresden, kjer je medtem imel predstavo Verdijevega Nabucca in je pel naslovno vlogo v slavni Semperjevi operi.

Somingo 7 IMG_8121.jpg

Domingo se je razgovoril

V nedeljo je bil že nazaj za novo vajo s Slovensko filharmonijo, zborom Slovenske filharmonije in Opere SNG Ljubljana ter solisti.

Domingo 11 IMG_8055.jpg

Plácido Domingo in Janja Brlek Lamberger

Iz Ljubljane je Domingo kar po telefonu dajal izjave za vse italijanske medije o Francu Zeffirelliju, s katerim sta sodelovala skoraj petdeset let. Tako so vsi izvedeli, da je ravnokar v Ljubljani, kjer pripravlja koncert z Verdijevim Requiemom v spomin na Carlosa Kleiberja.

Domingo 14 IMG_8061.jpg

Ko je bil Carlos Kleiber leta 1997 v Cankarjevem domu

Domingo 5 IMG_8138.jpg

Dr. Bojan Pretnar: “Videl sem Otella na Dunaju, ko ste odšli z odra še pred koncem drugega dejanja.”

Neuradno sem izvedel, da se bo Plácido Domingo z ženo Marto, ki ga spremlja, na poti na Dunaj zaustavil še na Kleiberjevem grobu na Konjšici, kjer je pred leti sicer že bil. Te dni bo minilo petnajst let od Carlosove smrti.

Domingo 12IMG_8046.jpg

Aleksander Bassin in Plácido Domingo: “Nisem vedel, da me je videlo toliko Slovencev po vsem svetu!”

Marijan Zlobec


En odgovor na “Ko je Plácido Domingo deset minut pisal v mestno zlato knjigo, je zavladala smrtna tišina”

  1. Velik človek in umetnik. Edino kar je najbolj žalostno pa je, da je bil običajni publiki popolnoma onemogočen kakršenkoli stik z njim (kljub prošnjam organizatorju).Povsod po svetu ga po koncertih in predstavah pričaka vsaj 100-200 ljudi in vedno se ustavi med njimi in jim nakloni prijazno besedo, stisk roke in fotografijo. V Ljubljani pa se ponavlja kar smo doživeli že ob nastopih Pavarottija in Carrerasa pred več kot dvajsetimi leti – ugrabitev umetnika s strani organizatorja. Le kaj si je mislil, ko ni nikjer videl nikogar od publike, ki bi ga čakal?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja