Primož Roglič kljub dvema smolama zadržal drugo mesto


Vse bolj dobivam vtis, da skušajo tuji mediji, še posebej italijanska televizija in tisk ter Eurosport z nenehnim nadlegovanjem, komentiranjem, hinavčenjem, škodoželjnostjo, lažnim jokanjem, kot smo poslušali danes, našega šampiona Primoža Rogliča pripeljati do situacije, ko samega športnega tekmovanja ne bi več nadziral sam, ampak “vsi drugi”.

D7gJDT5XoAE3nEJ.png

Ob takem dogodku moraš biti izjemen športnik, da greš z vso močjo naprej in do cilja

Primož Roglič je imel danes dvakratno hudo smolo; prvič je moral zamenjati kolo in je izgubil precej časa, drugič pa je v hudem spustu malo popustil in ga je zaneslo v ograjo, kjer je takoj padel, in spet je izgubil kar nekaj časa.

A namesto da bi mu mediji zapeli slavospev, ker je na koncu pripeljal na cilj kot odličen trinajsti, in bi bil brez obeh nesreč verjetno zmagovalec etape ali vsaj med prvimi tremi, se ukvarjajo z raznimi špekulacijam hinavskega tipa. Roglič je seveda sfortunatissimo, vittima prima di un problema meccanico e poi di una caduta. In tu se neha, namesti da bi nadaljevali, kako ga občudujejo, ker se je dvakrat uspešo pobral. Tako je Vincenzo Nibali pridobil 39 sekund v zaostanku v skupni uvrstitvi za Rogličem. Koliko pa bi izgubil, če Roglič danes ne bi imel  dveh nesreč ?

…Primoz Roglič, che in seguito alla foratura occorsa prima, stava proseguendo la bicicletta di un suo compagno di squadra. Le difficoltà dello sloveno sono evidenti e nella discesa finale lo stesso Roglič ha rischiato pure grosso, andando ad abbracciare il guardrail nella pericolosa discesa,  condotta a velocità altissime. Intanto di fronte allo sloveno è stato Nibali la vera star sulle strade comasche…

Kaj je tu več kot “evidentno”, je jasno vsakemu Slovencu, ko to prebere.

1) Richard Carapaz (MOV) in 64h24’00”
2) Primož Roglić (TJV) +47”
3) Vincenzo Nibali (TBM) +1’47”
4) Rafal Majka (BOH) +2’35”
5) Mikel Landa Meana (MOV) +3’15”
6) Bauke Mollema (TFS) +3’38”
7) Jan Polanc (UAD) +4’12”
8) Simon Philip Yates (MTS) +5’24”
9) Pavel Sivakov (INS) +5’48”
10) Miguel Angel Lopez (AST) +5’55”

Podobno so se spravili na Jana Polanca, ki pa je še vedno skupaj sedmi. Tuji mediji bodo naredili vse, kar se z mediji da narediti, in kot veste, se da zelo veliko, da oba Slovenca ne bi zmagala.

Nisem vedel, da so športni novinarji lahko tako pokvarjeni.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja