Primož Roglič padel in izgubil rožnato majico


Šesta etapa kolesarske dirke Giro d’ Italia je prinesla precejšnjo spremembo v skupnem seštevku ali vrstnem redu.

D6rqeA1XsAEYU9E.jpg

Primož Roglič po padcu z raztrganimi hlačami, foto Twitter

Naš šampion Primož Roglič je padel, dobil nekaj udarcev ali odrgnin, a je uspel dirko nadaljevati. Skupina kolesarjev, ki je pobegnila, je do konca dirke uspela zadržati visoko prednost okrog šest, sedem minut, tako da je prišlo do zamenjave celotne dosedanje prve deseterice. Roglič je s prvega zdrsnil na enajsto mesto z zaostankom  pet minut in 24 sekund.

Valerio Conti, novi nosilec rožnate majice, je v skupnem seštevku pred današnjo etapo za Rogličem zaostajal minuto in 59 sekund. Danes je bil v skupini ubežnikov, ki se je približno 30 km pred ciljem razbila na več manjših skupin, v ospredju pa sta ostala Conti in njegov rojak Fausto Masnada, ki je v zaključnem sprintu zadnjih nekaj deset metrov zmagal. Zakaj je Roglič z ekipo dopustil pobeg, je verjetno stvar osebnega počutja in trenutne zmogljivosti (v kontekstu nadaljevanja dirke).

Za slovenskim kolesarjem pa so razvrščeni preostali glavni favoriti za zmago na letošnjem Giru. Ti bodo svoje sposobnosti pokazali na zahtevnih gorskih etapah in vožnjah na čas. Simon Yates je 13., Vincenzo Nibali 14. in Miguel Angel Lopez 15

Kot je bilo že rečeno; na koncu bo zmagal tisti, ki bo imel poleg največje moči še največ sreče. Vse je še možno. In ne jokajmo preveč, ker je jutri nov dan. Pa ne zato, ker je tako nekoč rekel predsednik Milan Kučan. Moram ga vprašati, če je kdaj kolesaril.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja