Dr. Milko Novič oproščen krivde


Pravica je zmagala. Dr. Milko Novič, ki je bil brez stoodstotnih dokazov krivde obsojen na kar petindvajset let zaporne kazni, je oproščen krivde. Dokazov, da je on ustrelil direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika, ni. Seveda jih ni bilo že od samega začetka in niso nikamor izginili.

csm_ROKM6983_01_30dc1cc4f1.jpg

Dr. Janko Jamnik, foto Kemijski inštitut

Ostaja pa odprto bistveno vprašanje, kdo je dejanski krivec, kdo je vohunil v Kemijskem inštitutu, kaj so tam delali tujci, še posebej ona “zelo sposobna Izraelka”, kaj so iskali tujci pri nas, s kakšnimi nameni so delali ravno v Inštitutu, kdo in zakaj jih je zaposlil ter kakšen je bil njihov skupni ter končni cilj ?

https://marijanzlobec.wordpress.com/2017/12/26/ce-mati-umorjenega-jamnika-rece-da-obsojeni-na-25-let-zapora-ni-kriv/

Ali se na Kemijskem inštitutu vsi sodelavci bojijo resnice ?

Glede na stanje v našem sodstvu je njihov strah morda celo razumljiv, ni pa od znanstvenikov pričakovan, kaj šele logičen. Bistvo znanosti je iskanje resnice. Kdo je bil v samem Kemijskem inštitutu plačani sodelavec ?

So na Kemijskem inštitutu res izdelovali čisti kokain ?

Kdo pri nas ščiti nevarnega libanonskega kemika dr. Michaela Stephana ? Prav on je umor Janeza Plavca, vodje nacionalnega centra za NMR spektroskopijo visoke ločljivosti na Kemijskem inštitutu, naročil tujemu državljanu, Iračanu Aliju Hamzahu Rashidu, in mu za to obljubil 25.000 evrov. Toda Rashid, ki ga je dr. Stephan najel za morilca, je zadevo prijavil policiji. Policisti so obdolženega ujeli v past, ko naj bi bil s potencialnim morilcem v gozdu testirala pištolo, ki jo je priskrbel dr. Stephan.

Rekonstrukcija na terenu je pokazala, da Novič niti teoretično ni mogel priti na kraj zločina s svojim kolesom, kaj šele praktično, potem pa naj bi v isti sekundi, ko bi prišel, bil tam ravno direktor Janko Jamnik, ki naj bi ga Novič hladnokrvno in s stoodstotno natančostjo ustrelil ?

So se tožilka in sodniki učili pravo in sojenje iz hollywoodskih filmov ? Niti tam ne, ker so njihove kriminalke poštenejše in kaznovani pravi krivci.

Na koliko let zapora bi lahko bila obsojena tožilka Blanka Žgajnar s svojimi zahtevami in dokazi, ki niso vzdržali ? Napovedala je pritožbo, ker je bilo tokrat pa res vse narobe (z dokazi)?

Zakaj se sedanji ali novi sodnik Zvjezdan Radonjić boji za svojo službo ali sodniško kariero ? Kako je možno, da sodnik sam na obravnavi govori o hudih pritiskih nanj ? Najhujši je menda bil, češ da kot sodnik ne sme soditi pošteno.

Kdo je v vrhu slovenskega pravosodja, da izvaja pritisk na sodnika, s kom je povezan, kaj vse ali kateri interesi so v ozadju in koliko je ali so za sodelovanje plačan(i) ?

Ne pozabimo, da se je v vsem tem času več let marsikaj dogajalo, o čemer nihče nič ne ve in ni bilo predmet ne raziskav ne osvetlitve prave vsebine, zaradi katere je nekdo izgubil življenje, drugi pa je bil tik pred tem.

Zdaj se šele začne.

https://www.rtvslo.si/crna-kronika/milko-novic-oproscen-sodnik-zadeva-ocitno-seze-v-vrhove-pravosodja/485646

Marijan Zlobec

 


En odgovor na “Dr. Milko Novič oproščen krivde”

  1. Še ena “indična obtožba” in ter medijska vnaprejšnja tožilska “indična obsodba”, ki je zaradi svojega nasprotja z elementarno logiko in zdravim razumom ter nujnim kartezijanskim dvomom “padla” pred nepopustljivim, pokončnim in odgovornim sodnim senatom okrožnega sodišča v Ljubljani.
    A ko bi si lahko zmagoslavno oddahnili ob obetavnem zmagoslavju “slepe” in “neodvisne” Pravice, nas je sodnik Radonjić znova postavil na realna tla, ko je alarmantno spregovoril o nedopustnih pritiskih nanj in na predsednika okrožnega sodišča v Ljubljani, in sicer s strani tožilke in specializiranega državnega tožilstva, višjih sodnih instanc ter medijskih “lovcev na človeške glave”.
    Nadaljevanka o navideznem blišču in resnični bedi vladavine prava ter o navidezni in resnični slepoti Pravice na slovenskih sodiščih, ki se običajno za najbolj prizadete in najbolj vztrajne posamezne žrtve pravosodja odrešilno zaključi pred Evropskim sodiščem za človekove pravice, se nadaljuje …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja