Moja zdravnica 2019 je dr. Vesna Kaloh


V Lutkovnem gledališču so nocoj razglasili naj slovenske zdravnice in zdravnike v organizaciji revije za boljše življenje Viva. Ugotovil sem, da ravno danes nimam  koncerta, ampak od jutri na 34. Slovenskih glasbenih dnevih pet večerov zapored. Najprej sem srečal vedno elegantnega Sandija Češka, potem pa slavnega postojnskega ginekologa dr. Aleksandra Merla, a nisem vedel, da je med nagrajenci.

Kaloh IMG_3780.jpg

Dr. Vesna Kaloh, vse fotografije Marijan Zlobec

Prireditev je s svojim prihodom počastil sam premier Marjan Šarec. Iz njegovega nagovora je bilo razbrati, da smo po razvitosti zdravstva na osemnajstem mestu (na svetu), po prispevni stopnji 8,5 % BDP pa da zaostajamo za Evropo, kjer je doseženih 9 odstotkov, a smo v marsičem boljši.

Šarec IMG_3730.jpg

Premier Marjan Šarec

Šarec je govorilo o človečnosti, brez česar ni zdravnikov. A to je pri glasovanju bolj opazno zunaj Ljubljane.

Kaloh 1 IMG_3802.jpg

Dr. Vesna Kaloh

Tako je zmagala dr. Vesna Kaloh iz Maribora in si pridobila častni ali laskavi naziv Moja zdravnica 2019.

Moj IMG_3812.jpg

Nastopajoči na odru Lutkovnega gledališča

Med zahvalnim nagovorom se ji je dvakrat skoraj zlomil glas in je utihnila, da ni zajokala, kar pomeni, da je šel naslov in priznanje v prave roke. Bolje da zdravnica joče na odru kot v ambulanti, kaj šele med operacijo. Hkrati pa sta po odru poplesavala dva njena majhna otroka, kar je dalo obeležitvi nagrajenke še poseben čar.

Demšar IMG_3822.jpg

Dr. Marko Demšar in minister za zdravje Aleš Šabeder

Prišel je novi minister za zdravje Aleš Šabeder, pa primarij dr. Marko Demšar, ki je bil nedavno tega operiran, a se je rad pohvalil, da imamo dobre zdravnike.

Merlo IMG_3816.jpg

Nagrajenec dr. Aleksander Merlo v žlahtni družbi

Preventivno je prišel tudi Milan Kučan, a iz njegovega prijaznega, spoštljvega in pozornega nastopanja do okolja, se pravi gostov prireditve, je bilo jasno, da zdravnikov še dolgo ne bo potreboval.

Moj 4 IMG_3766.jpg

Dr. Rene Male

Zakaj je toliko razlik med tem, kar se o zdravstvu govori in piše, in onim, kar se dejansko dogaja, ne vem. Morda pa je v zdravstvu preveč denarja, porabljenega v druge namene, in se na njem pasejo tisti, ki zdravniškega poslanstva in hvaležnosti pacientov nikoli niso okusili ?

Moj 2 IMG_3761.jpg

Dr. Bogdan Ambrožič

Moj družinski zdravnik je postal dr. Jurica Ferenčina, moja pediatrinja dr. Ksenija Kozorog, moj ginekolog dr. Aleksander Merlo, moj zobozdravnik dr. Rene Male, moja onkologinja dr. Vesna Ribarič Zupanc, moj specialist pa dr. Bogdan Ambrožič.

Moj 3 IMG_3756.jpg

Dr. Vesna Ribarič Zupanc

Češko 2 IMG_3724.jpg

Sandi Češko

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja