Lavinia, odmev ljubezni na Sri Lanki


Lavinia, odmev ljubezni – je dišavna interpretacija resnične ljubezenske drame, ki se je zgodila v Mount Lavinia v Colombu na Sri Lanki. Eva Petrič je svoj avtorski parfum in hkrati še stekleničko zanj predstavila ta konec tedna v Hotelu Mount Lavinia, nekdanji rezidenci britanskega guvernerja.

eva-a6033b97-0af6-4be5-a360-5b703a6d10af

Eva Petrič v parku Hotela Mount Lavinia, foto osebni arhiv

Legenda o Laviniji izhaja iz Sri Lanke pred 200 leti, ko je med tedanjim britanskim guvernerjem Cejlona Sirom Thomasom Maitlandom in plesalko, mešanko Lovino Aponsuwa vzplamtela ljubezen. Ker je bila prepovedana, je bil po guvernejrevem ukazu skopan podzemni tunel med Lovinino vasjo in guvernerjevo rezidenco, ki je omogočil skrivna srečevanja obeh ljubimcev…

eva-1-48a7d8d3-0889-4c9d-a722-a671e1402d93

Eva Petrič v Colombu

Deli tunela obstajajo še danes in so del znamenitega Hotela Mount Lavinia, predelanega iz nekdanje guvernerjeve rezidence.

“Zanimalo me je ustvariti vonjavo, ki bi predstavljala čustvo ljubezni, sestavljeno iz številnih sub-emocij, senc…Navdušuje me dejstvo, da so dišave rezultat kemije, učinki, ki jih sproži, pa so lahko spiritualni. Vonjave zmorejo zbuditi tudi naše najbolj skrivne emocije, jih prinesti na površje, kjer omogočajo transformacije, so potencial…Tu, se mi zdi, ostaja še veliko, snovi za raziskovanje,” pravi Eva Petrič, ki je v Colombo priletela iz New Yorka, tja pa prišla iz Ohia, kjer je še na ogled njena samostojna razstava.

eva-2-e8296bd0-b13f-422d-b816-8597b7e923da

Slovesnost v Hotelu Mount Lavinia

“Silhueta plesalke Lavinie izhaja iz moje serije Gr@y Matter, kjer raziskujem sposobnosti senc za izražanje emocij.
….Ssss senca, shadow, schatten, sombra, sjenka… pleše, odmeva v šepetanju, tik tak tak mrmra o guvernerjevi ljubezni do plesalke Lavinie, njegove sence…
Vsi imamo sence, podobno, kot imamo vsi emocije… Tudi guverner je gojil čustvo do Lavinie, svoje prepovedane ljubezni, njegove sence… Njegova ljubezen ostaja odmev, šepet, ki nas vabi, da se mu pridružimo z lastno zgodbo in sprožimo svoje emocije v E@motion!

eva-3-c92196e5-fb34-4f18-a490-6c502887766c

Eva Petrič s svojim parfumom

Lavinia, odmev ljubezni, parfum, senco predanosti med dvema ljubimcema, ki sem ga sestavila za Mount Lavinia Hotel, je bil z velikim slavjem predstavljen v soboto. Spominja nas na nesrečno ljubezensko zgodbo in na posebno auro, ki jo hotel Mount Lavinia ohranja še danes,” sporoča Eva Petrič iz Colomba na nekdanjem Cejlonu.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja