Piotr Beczala v vrtincu ljubiteljev glasbe


Malokdo se je na letošnjem 64. Ljubljana Festivalu znašel v takšnem vrtincu množičnega zanimanja obiskovalcev svojega koncerta kot poljski tenorist svetovne slave Piotr Beczala. Morda le basbaritonist Erwin Schrott na samem odprtju festivala na Kongresnem trgu in potem na sprejemu v Preddverju Križank.

Beczala 64 IMG_8271.jpg

Gostje v Ljubljani: Ruta Kevišas, Piotr Beczala in Gintautas Kevišas iz Vilne, vse fotografije Marijan Zlobec

Objavilo smo že dve reportaži, a sledi še tretja, saj je bilo zanimanje navzkrižno, oziroma se je stopnjevalo in preseljevalo iz Gallusove dvorane v prvo Preddverje in potem v Galerijo Cankarjevega doma, kjer je še na ogled dokumentarna razstava o Nikoli Tesli.

Beczala 60 IMG_8181.jpg

Janez Pergar, Piotr Beczala in Nevenka Črešnar Pergar.

Sponzor koncerta Zavarovalnica Triglav je za svoje poslovne partnerje in goste pripravila sprejem, ki so se ga s precejšnjo zamudo udeležili še nastopajoči s spremstvom, zlasti tenorist Piotr Beczala in dirigent Marc Piollet.

Beczala 65 IMG_8272.jpg

Marc Piollet in Piotr Beczala.

Beczala je bil tudi tokrat velikodušen s poziranjem in nastavljanjem fotografom za spomin nanj, za spoznavanje novih ljudi, za druženje z njimi, ugotavljanje, kdo je kdo in od kod prihaja, koga zastopa.

Beczala 66 IMG_8223.jpg

Ema Bajc, Alenka Slokar Bajc, Piotr Beczala in Jadranka Juras.

Beczala je iz ene vrste, kot smo jo že objavilo, na neki način “padel” še v drugo.

Beczala 68 IMG_8211.jpg

Vesel in hvaležen je bil za vso pozornost, tokrat od Tine Anderlič Jelenc.

Beczala 70 IMG_8205.jpg

Maria Novak (Ekskluzivni butik Christian Dior Dunaj) je prišla na koncert z Dunaja, Stefan Stolitzka (Legero Gruppe Graz) iz Gradca in Piotr Beczala.

In tako se je menda že izoblikovala podoba nekaterih novih gostovanj oziroma novih možnosti nastopanja pri nas. Ne bo slabo!

Beczala 69 IMG_8184.jpg

Mag. Benjamin Jošar, član uprave Zavarovalnice Triglav, z ženo in Piotr Beczala.

Beczala 68 IMG_8217.jpg

Francoski dirigent Marc Piollet, tenorist Piotr Beczala in dr. Michael Nemeth, generalni sekretar Musikvereina iz Gradca.

Beczala 72 IMG_8182.jpg

Beczalova žena Kasia in Janez Pergar.

Beczala 79 IMG_8228.jpg

Direktor Festivala Ljubljana Darko Brlek, Piotr Beczala, Jerneja Kamnikar, direktorica Vivo catering, in Branko Panič, popularni Pajo.

Zlobec foto platise-1849 (1280 x 852) (1).jpg

Piotr Berczala razume slovensko in je že prebral vse zapise s tega WordPressa o sebi, pa še delil na svoji spletni strani in FB, foto Janez Platiše.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja