Peter Prevc poletel na Vlada Kreslina


Bilo je tradicionalno lepo, množično prepevajoče. Le na koncu je očetu Milanu pri že februarja dopolnjenih oseminosemdesetih letih zmanjkalo denarja, ker mu ga Micika ni hotela vrniti, potem pa ni mogel v drug bordel, kot poje ali je pela zadnja pesem na koncertu Vlada Kreslina in  njegovih glasbenikov v polnem Poletnem gledališču v Križankah.

Prevc IMG_5790.jpg

Prvič je ono Od višine se zvrti v živo slišal slavni slovenski športnik, najboljši smučarski skakalec na svetu v minuli sezoni Peter Prevc, a vsebine pesmi ni komentiral. Njemu se že ne more “zvrteti”.

Prevc IMG_5781.jpg

Prevca je v Ljubljano zvabila poznopoletna živahna družabna, kulturna in umetniška scena, razprostrta po vsem mestu v okviru Noči v stari Ljubljani, tokrat pa še posebej koncert Vlada Kreslina, Beltinške bande, Malih bogov in Big Banda orkestra Slovenske vojske pod dirigentskim vodstvom  Rudolfa Strnada.

Prevc 2 IMG_5805.jpg

Prevc je spoznal direktorja Festivala Ljubljana Darka Brleka.

Doslej ga še ni videl v živo. Brlek je našega šampijona hitro povabil, naj si ogleda še kakšno prireditev v okviru zadnjega dela 64. Ljubljana Festivala.

Prevc 3 IMG_5801.jpg

Vlado Kreslin je v družbi Petra Prevca obudil spomin na svoj prvi obisk Planice, ko je na Bloudkovi velikanki vladal slavni Jirži Raška.

Prevc 4 IMG_5822.jpg

Peter Prevc je bil potem na sprejemu v Peklenskem dvorišču v Križankah dobre volje v družbi mladih glasbenikov, s katerimi se bolje pozna.

Prevc 5 IMG_5820.jpg

Očitno še dirigenta Rudolfa Strnada.

Vlado Kreslin je ob petindvajsetletnici nepretrganega nastopanja v Poletnem gledališču v Križankah, enkrat pa  še na Preddverju Križank v okviru svetovnega kongresa lutkarjev v Ljubljani (UNIMA) z udeležbo lutkarjev iz 85 držav leta 1992, moral nekaj malega reči.

Prevc 7 IMG_5769.jpg

Kreslin je svojemu srebrnemu jubileju nazdravil le z vodo.

Prevc 8 IMG_5744.jpg

Dokler ga z odra ni spravila glasba njegovih Prekmurcev.

Prevc 9 IMG_5817.jpg

Brleku bo morda uspel podvig, če bo Prevc prišel na koncert slavnega Kraljevega orkestra Concertgebouw iz Amsterdama.

Prevc 10IMG_5809.jpg

Če želi spoznati koncerte velikih orkestrov, naj začne z najboljšimi. Brlekovo povabilo je zvenelo prepričljivo.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

%d bloggers like this: