Sergej Krilov opazil, kako se Ljubljana razvija


64. Ljubljana Festival se je, po besedah umetniškega vodje Darka Brleka, doslej zelo dobro odvijal; vsi napovedani dogodki so bili izvedeni, dva so sicer prestavili oziroma preselili, a je splošni vtis zelo ugoden, tako da so na Festivalu Ljubljana zelo zadovoljni. Današnja tiskovna konferenca na Pergoli v Poletnem gledališču v Križankah pa je bila tako obsežna, da jo bomo razdelili tako kot roman v več poglavij.

Krilov IMG_4387.jpg

Sergej Krilov v Križankah, vse  fotografije  Marijan Zlobec

Krilov 1 IMG_4382.jpg

Darko Brlek, Lana Trotovšek in Sergej Krilov

Zaustavimo se pri nocojšnjem dogodku ob 20. uri v dvorani Slovenske filharmonije, ko bosta pri nas ponovno  gostovala tako Litovski komorni orkester kot ruski violinist Sergej Krilov.

Krilov 3 IMG_4443.jpg

Sergej Krilov je bil pri nas že večkrat, vsekakor pa najmanj v razdobju kakih trideset let, ko ga je v Ljubljano povabil dirigent Anton Nanut. Zato ne preseneča, da je Krilov pohvalil Ljubljano, češ da se lepo razvija in je v mestu čutiti optimizem, kar ni samo po sebi umevno. Ljubljana je skratka mesto, v katero se rad vrača.

Krilov 4 IMG_4608.jpg

Zaupni pomenki med violinistom in menedžerjem.

Posebej pa je opozoril še na briljantni orkester iz Vilne, s katerim je sedaj posnel novo zgoščenko za Deutsche Grammophon.

Antonio_Vivaldi.jpg

Antonio Vivaldi, foto wikipedija

V Ljubljani bo izvajal Vivaldijjeve Štiri letne čase, pa tudi bravurozna dela španskih skladateljev Manuela de Falle in Pabla de Sarasateja.

Sarasate.jpg

Pablo de Sarasate, foto wikipedija

Krilov, kot je povedal kasneje, igra tudi verzijo kombinacije Štirih letnih časov Vivaldija in Piazzole, a se je v Ljubljani odločil samo za Vivaldija.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

%d bloggers like this: