Muzikal Mamma Mia! spet razprodan


Priljubljeni muzikal Mamma Mia!, ki oživlja glasbeno zapuščino legendarne skupine ABBA, ponovno prihaja na oder ljubljanskih Križank, kjer je bil lani prvič uprizorjen v slovenskem jeziku. Žal organizator sporoča, da sta predstavi 21. in 22. avgusta v Poletnem gledališču v Križankah ob 20.30 že razprodani, a kot veste, se vedno kaj zgodi, da kdo ne more priti in vstopnice vrne, zato še ni za obupati.

OV7A8065.jpg

Patrik Greblo ni le dirigent, ampak na koncu še župnik, vse fotografije Festival Ljubljana

Legendarne glasbene uspešnice bodo v Križankah pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla s svojim anamblom za zaveso na desni strani odra zazvenele v slovenskem jeziku, za kar je z odličnimi prevodi in priredbami pesmi poskrbel glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj, medtem ko je prevajalka dramskega besedila Živa Čebulj. Režiser predstave je Jug Radivojević.

Mamma.jpg

Mamma Mia! muzikal je ponovno razprodan!

V glavnih vlogah nastopajo: Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Lea Bartha, Gojmir Lešnjak – Gojc, Uroš Smolej, Marjan Bunič in Matjaž Kumelj. Celotna zasedba šteje  več kot 40 izvajalcev.

OV7A7669.jpg

Romantična Grčija

Čarobno ljubezensko zgodbo s pridihom romantične Grčije in njenih sanjskih otokov si je doslej v več kot 40 državah in 170 mestih po vsem svetu po premieri v Gledališču Princa Edwarda v Londonu leta 1999 ogledalo že več kot 54 milijonov navdušenih obiskovalcev in ljubiteljev muzikalov.

 

Mama OV7A7464.jpg

Muzikal ima več odličnih plesnih točk, kot jih je zasnovala koreografinja Mojca Horvat.

OV7A7554.jpg

Trojka osvajalcev, vsi v kostumih Bojane Nikitović.

OV7A7398.jpg

Trojčice poletnega razpoloženja…

Lučni mojster: Gregor Smrdelj, Event Lightning
Oblikovanje zvoka: Jernej Černalogar, Damir Rapić
Oblikovanje luči: Gregor Smrdelj, Event Lightning

OV7A7881.jpg

Pesem in ples

OV7A8231.jpg

Waterloo na koncu predstave: My my, at Waterloo Napoleon did surrender. Oh, yeah. And I have met my destiny in quite similar way…

OV7A7605.jpg

Scenografijo je napravil Aleksandar Denić iz Beograda.

Muzikal Mamma Mia! so v originalu izvedli v Londonu za Little Star in v sodelovanju z Universalom. Producenti so bili Judy Craymer, Richard East in Björn Ulvaeus, pri nas pa je producent Jurij Franko.

OV7A7646.jpg

Če sta predstavi v Ljubljani razprodani, pa bo 26. avgusta ponovitev še v Avditoriju Portorož.

Marijan Zlobec

 

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja