Če ni poletja, bo vsaj Cvetje v jeseni


64. Ljubljana Festival bo v prihodnjih poprazničnih dneh  ponudil žanrsko pestre glasbene vsebine. Ponovno bodo na programu izjemno uspešni izvirni slovenski muzikal Cvetje v jeseni in ponovitvi priljubljenega muzikala Mamma Mia! Cvetje v jeseni je napovedano za 17. avgust ob 20.30 v Poletnem gledališču v Križankah.

Cvetje v jeseni 1 .png

Matjaž Robavs kot Janez in Nina Pušlar kot Meta, foto Festival Ljubljana

Teden kasneje bosta na sporedu koncerta dveh slovitih orkestrov. Litovski komorni orkester iz Vilne bo z dirigentom in violinistom Sergejem Krilovim, ki se bo predstavil še kot solist, izvedel priljubljene Vivaldijeve Štiri letne čase in strastne španske skladbe Manuela de Falle in Pabla de Sarasateja. Sledil bo koncert Londonskega simfoničnega orkestra pod vodstvom priznanega dirigenta Gianandrea Nosede; z njim bo nastopila uveljavljena slovenska violinistka Lana Trotovšek.

Za plesno vzdušje bosta poskrbela večer flamenka Vida! v izvedbi ansambla Soledad Barrio Noche Flamenca, ki poskuša očarati občinstvo in v njem prebuditi razburkano morje strasti in čustev, ter romsko obarvana plesna predstava Sisi iz Budimpešte, ki temelji na legendi o romantični ljubezni med avstro-ogrsko cesarico Sisi in grofom Andrassyjem. Sisi – bilo je nekoč v času cesarja bo izvajal Budimpeštanski romski simfonični orkester.

Cvetje 2 IMG_3316.jpg

Nina Pušlar na predstavitvi muzikala v Viteški dvorani Križank, foto Marijan Zlobec

Vlado Kreslin letos slavi 25-letnico svojih nastopov na Ljubljana Festivalu. Ob tej priložnosti bo na koncertu nastopil ob boku Big banda Orkestra Slovenske vojske, s svojo zasedbo Mali bogovi, Beltinško bando in svojim očetom. Na festivalu ponovno gostijo enega najboljših orkestrov na svetu, Kraljevi orkester Concertgebouw Amsterdam, ki ga sestavljajo glasbeniki iz več kot dvajsetih držav in se je po zadnjem ocenjevanju svetovnih orkestrov uvrstil na prvo mesto in je premagal tako Berlinske filharmonike kot Dunajske filharmonike. Nastopil bo pod taktirko slovitega italijanskega dirigenta Daniela Gattija, skupaj s člani Mednarodnega orkestra Ljubljana, Akademije Branimir Slokar.

Cvetje 3.jpg

Direktor Festivala Ljubljana Darko Brlek in Nina Pušlar, foto Marijan Zlobec

Muzikal Cvetje v jeseni je nastal po povesti slovenskega pisatelja Ivana Tavčarja (1851–1923). Glasbena uspešnica, ki je na številnih ponovitvah doma in v tujini vedno požela stoječe ovacije, je bila krstno izvedena jeseni 2014 v Križankah. Kljub pomanjkanju tradicije žanra glasbenega gledališča, ustreznih kadrov in kompleksne infrastrukture je izvirno domače delo dokaz, da lahko tudi v Sloveniji ustvarimo uspešnico kot na slovitem londonskem West Endu. Za muzikal je na voljo le še nekaj vstopnic.

Cvetje 4 IMG_3314.jpg

Darko Brlek predstavlja Cvetje v jeseni, foto Marijan Zlobec

Glasbo za Cvetje v jeseni je napisal Matjaž Vlašič, aranžmaje Anže Rozman, libreto Janez Usenik, režiser je Vojko Anzeljc, koreograf Miha Krušič, producentka Miša Stanko in izvršni producent Gorazd Slak.

Alenka.jpg

Alenka Kozolc Gregurić kot Liza, foto Festival Ljubljana

V glavnih vlogah nastopajo Matjaž Robavs (Janez), Nina Pušlar (Meta), Jure Ivanušič (Danijel) in Alenka Kozolc Gregurić (Liza) poleg še osmih igralcev in pevcev.

Jure.jpg

Jure Ivanušič kot Danijel, foto Festival Ljubljana

Marijan Zlobec

 

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja