Rachlin, Petrenko, Duo Scaramouche, kaj bi še radi ?


Nocojšnji koncert EUYO – Mladinskega orkestra Evropske unije v Slovenski filharmoniji v okviru 64. Ljubljana Festivala je spet navdušil. Kako tudi ne bi, če smo poslušali mlade in zelo nadarjene glasbenike in nekaj nekoliko starejših mojstrov, da ne rečem velemojstrov.

Petrenko 5 IMG_3929.jpg

Dirigent Vasilij Petrenko, vse fotografije Marijan Zlobec

Če sta bili zvezdi večera violinist in še dirigent Julian Rachlin in dirigent Vasilij Petrenko, pa sta prav tako navdušili naši pianistki Neža Koželj in Nadja Rus, članici Dua Scaramouche.

Petrenko 4 IMG_3945.jpg

Vasilij Petrenko je bil po koncertu zelo zgovoren najprej s solistom in dirigentom Julianom Rachlinom, ki pa ni igral z njim.

Petrenko 2 IMG_3976.jpg

Zatem pa še z nepričakovano gostjo in očitno že dobro znanko, dr. Natašo Čelan – Korošin

Petrenko 1 IMG_3973.jpg

Presenetila ga je z darilom za njegov junijski štirideseti rojstni dan; črno čokolado in rdečim vinom, o čemer se je Vasilij posebej pozanimal.

Rachlin IMG_3932.jpg

Med obiskovalci slavnih gostov je bila znana glasbena družina Faganel; muzikolog in dirigent  Tomaž Faganel, violinist in dirigent Julian Rachlin, violinist  Žiga Faganel in violončelistka  Alja Mandič.

Rachlin 2 IMG_3897.jpg

Rachlin je v Slovenski filharmoniji nastopil že pred kakimi petindvajsetimi leti, tokrat prvič z zelo hvaležnimi mladimi glasbeniki in še bolj glasbenicami iz EUYO.

Duo IMG_3900.jpg

Mladi pianistki Nadja Rus in Neža Koželj sta za svoj uspešen nastop prejeli precej daril.

Rachlin 6.jpg

Rachlin je navdušil prav vse v polni Slovenski filharmoniji

Rachlin  8.jpg

Marijan Zlobec je Rachlina spomnil, da so jih na njegojem prvem gostovanju v SF skupaj povabili na ameriški sprejem. Rachlin je pojasnil, da se tega ne spominja, ker ima v glavi samo note in skladbe, ki jih igra na koncertih.

Petrenko 7 IMG_3965.jpg

Petrenka sta pozdravila pianist Zoran Škrinjar in producent Aleksander Govekar.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja