Eva Petrič razstavlja v Salzburgu in na Santoriniju


Multimedijska umetnica Eva Petrič je v avgustu mednarodno zelo aktivna. V Salzburg, na Lindhoffstrasse, je postavila svoj oglasni steber, ki je eden od petih izbranih in nagrajenih na razpisu mesta Salzburg (prijavljenih je bilo 260 projektov). Na ogled bo do konca avgusta. Njen je eden od dveh, ki se vrtita in je osvetljen, zato učinkuje tudi ponoči.

eva_petric_bespielt_mit_human_organ_cons_004451121.jpg

Eva Petrič v Salzburgu, foto DrehPunktKultur, Die Salzburger Kulturzeitung im Internet

Njen umetniški projekt ima naslov Human Organ Constellation. Poleg Petričeve razstavljajo vsak na svoji lokaciji v Salzburgu še Reinhold Bidner, skupaj Robert Praxmarer in Thomas Layer – Wagner, Julia Rohn in Ina Loitzl.

Santorini e9634abb-4af2-4934-a46b-d6d0b6230bdb.jpg

Eva Petrič na Santoriniju, foto osebni arhiv

Hkrati pa se Petričeva udeležuje mednarodnega likovnega projekta na grškem otoku Santorini. Njeni deli Holes in light in Ofeliostaza v devetih slikah sta na ogled v Fata Morgani v Santorini Arts Factory, na znamenitem turističnem otoku, kjer bo razstava na ogled vse do 30. septembra, v okviru umetniškega festivala Orange Water 2016.

Santorini 3.jpg

Že stoletja “Fata morgana” buri domišljijo s svojo domnevno skrivnostnostjo. Toda kot pojasnjuje znanost, fata morgana ni čudežni privid, ampak le neobičajen in zapleten optični pojav, zračno zrcaljenje, ki nastane ob velikih temperaturnih razlikah in s tem razlikah v gostoti posameznih zračnih plasti, najpogosteje vidni tik nad obzorjem.

Delo Eve Petrič na Santoriniju

Santorini, slikovit otok vulkanskega izvora z modrim nebom na obzorju nad še bolj modrim Egejskim morjem je v tej poletni vročini kot nalašč za doživetje fata morgane. Od sobote dalje si je Fato morgano tam res možno ogledati – kot razstavo v Santorni Arts Factory v okviru Orange Water Art Festival (Orange kot oznaka za Nizozemce, Water voda kot oznaka za Grke).

Santorini 4 IMG_2425.jpg

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja