Beriozka pozdravlja Ljubljano in Putina


Zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer je plesna predstava Beriozka, ki bo na sporedu v sredo, 27. julija, ob 20. uri, prestavljena v Cankarjev dom, sporočajo iz Festivala Ljubljana.

EMas-246.jpg

Ansambel Beriozka, vse fotografija arhiv Festivala Ljubljana

Sprememba lokacije je logična, saj Poletno gledališče v Križankah še nima popravljene oziroma kar nove in boljše strehe, tako da bi v slučaju plohe občinstvo ostalo na dežju, medtem ko je nad odrom vendarle zasilna streha.

EMas-370.jpg

Ruski državni ansambel ljudskih plesov Beriozka je bil ustanovljen leta 1948. Plesni sestav, ki osuplja še tako zahtevno občinstvo po vsem svetu, svoje edinstvene spektakle začenja s plesom v krogu, v katerem predstavijo znameniti korak, pri katerem ustvarijo posebno iluzijo, da se ne premikajo plesalci, ampak oder okrog njih.

EMas-403.jpg

Kot pravi Mira Kalcova, vodja ansambla, je pravi razlog očaranega občinstva iz duše izvirajoča izraznost plesalcev, ki s čutnostjo prevzame prav vsakogar.

EMas-231.jpg

Plesi z akrobatskim vrtenjem so ruska stalnica

Festival Ljubljana sporoča: “Vsi, ki že imate vstopnice za predstavo Beriozka lahko nadomestne vstopnice za Cankarjev dom prevzamete na Blagajni Križank in Info točki 64. Ljubljana Festivala (Mestni trg 17). Nadomestne sedeže v Cankarjevem domu lahko izberete tudi po telefonu (01 241 60 28, 01 241 60 26), v tem primeru boste vstopnice prevzeli v Drugem preddverju Cankarjevega doma najprej eno uro pred dogodkom.

EMas-253.jpg

Nadomestne vstopnice lahko prevzamete le ob predložitvi obstoječih vstopnic, vstopnic z lokacijo Križank ni potrebno vračati.

EMas-156.jpg

Prevzem nadomestnih vstopnic je obvezen, saj brez njih vstop na prizorišče predstave ne bo možen. “

EMas-268.jpg

Moški plesi

EMas-133.jpg

Brez ruske harmonike ne gre

EMas-34.jpg

Razkošna ruska kostumografija

Svetovno znani ansambel Beriozka pozdravlja Ljubljano, Ljubljančane in ruske rojake pred bližnjim obiskom predsednika Ruske federacije Vladimirja Putina v Sloveniji čez nekaj dni.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

%d bloggers like this: