Do Ruske kapelice le z davčno številko


Danes sem na veleposlaništvu Ruske federacije v Sloveniji izpolnjeval akreditacijski obrazec, ki je potreben oziroma že kar nujen pogoj, da na slovesnost pod Vršičem k Ruski kapelici sploh lahko pridem.

ruska.jpg

Napisal sem ime in priimek, izpustil drugo ime in drugi priimek, ker ju nimam, vpisal datum, mesec in leto rojstva ter prebivališče – naslov, s sabo sem prinesel majhno fografijo, kot za osebno izkaznico, potem pa trčil na nepremagljivo rabriko: davčna številka.

Potem pogledam še zvezdico poleg in spodaj razlago: podatek obvezen.

Kaj lahko s pomočjo  moje davčne številke spozna, prepozna in ugotovi ambasada Ruske federacije in preko nje ves politični vrh na čelu s predsednikom Vladimirjem Putinom, ne vem.

Prav tako ne vem, po katerem zakonu je oddaja oziroma razkritje osebne davčne  številke obvezno za omogočen dostop do neke javne prireditve v Sloveniji.

Morda me čaka presenečenje v obliki kakšnega nakazila na moj bančni račun, ki bo potem v pozornosti davčne službe? Ampak potem bi me vprašali še za bančni račun, mar ne.

Da plačujem davke, da imam dohodke, da sem upokojenec, da imam določeno premoženje, da nisem v minusu, da nisem bogat, da nisem reven, skratka, da imam vse, kar nekdo še ne ve, pa bi rad izvedel?

Akreditacije sprejema ruska ambasada, se pravi ruska država, ki podatke lahko ali celo najprej mirno skopira, potem pa odnese na slovensko policijo, da jo le-ta  pregleda, potrdi in najbrž ugotovi, ali sem ali nisem nekaj podobnega, kot sem omenil zgoraj. Kaj pa če sem slučajno pozabil plačati razliko v čez leto premalo vplačani dohodnini?

Potem pa akreditacije najbrž ne bo, jasno. Nisi plačal še razlike, sedaj pa bi rad kar naravnost do Putina?!

Slovenska policija je zelo pametna in mojo davčno številko že ima, ruska pa morda še ne, s pripombo seveda, da je prav tako pametna. Če je morda še bolj, pa ne vem. Moja davčna številka se bo namreč delila na 50 : 50.

Ampak Rusi vedo, prav tako pa naši, da bodo na slovesnost pri Ruski kapelici prišli mnogi podjetneži, ki delujejo tudi na ozemlju Ruske federacije, in da niso ravno reveži.

Če bom dobil akreditacijo, bom na kraju dogodka najbolj pazil, kdo od njih je prišel, kdo pa je manjkal, kajti to bo signal, da ni želel razkriti svoje davčne številke, kaj šele, da hrani milijone v davčnih oazah.

Zapomnite si enkrat za vedno; ne hodite po svetu samo z osebno izkaznico, ampak nanjo obvezno nalepite še svojo davčno številko.

Šele ta vas bo pripeljala do zaželjenega cilja.

Če ste v plusu!

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

%d bloggers like this: