Oba največja sta že v Ljubljani


Zdaj je dokončno jasno. Oba največja glasbenika, ki bosta na 64. Ljubljana Festivalu nastopila te dni, sta že v Ljubljani.

Denis IMG_5101.jpg

Ruski pianist Denis Macujev, vse fotografije Marijan Zlobec

Oba smo srečali pred televizijskim zaslonom, ko sta spremljala nogometno tekmo med Islandijo in Francijo. Ne smem povedati, kdo je za koga navijal, vsekakor pa sta to bila svetovno znani ruski pianist Denis Macujev in prav tako svetovno znani argentinski tenorist, dirigent in skladatelj José Cura.

Denis 1 IMG_5092.jpg

Denis Macujev se ne spominja več, kako je bilo nekoč v Križevniški cerkvi, a tedaj še ni bil tako slaven kot je sedaj in še ni poznal Valerija Gergijeva.

Denis 2 IMG_5088.jpg

Smo se pa lahko, potem ko je on poklical prijatelja Valerija Gergijeva, pogovarjali z njim, zlasti Darko Brlek, ki ga na 64. Ljubljana Festivalu najbolj pogreša, saj ga je imel na programu, potem pa se je zgodila njegova japonska turneja.

Denis 3 IMG_5093.jpg

Macujev bo drevi izvajal Drugi klavirski koncert Sergeja Rahmaninova v že razprodani dvorani, jutri pa še Tretjega, oboje v Slovenski filharmoniji. menda je za drugi koncet še nekaj vstopnic. Macujev sicer ne obljublja kar dvanajst dodatkov, kot jih je imel v Suntory Hallu v Tokiu, na kake tri, štiri pa smemo upati.

Cura IMG_5086.jpg

José Cura pa bo pel Otella v Cankarjevem domu v sredo.

Svojega prvega gostovanja v Ljubljani pred kakimi dvajsetimi leti se José Cura ne spominja več, a je disciplinirano pravočasno odšel spat, saj ve, da je vloga v tej slavni Verdijevi operi zelo težka in odgovorna.

Cura 1.jpg

José Cura si je najbolj zapomnil, da so v Ljubljani lepa dekleta.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja