Pozdrav delavcem v Luki Koper


Vsa Slovenija sledi dogajanju v Luki Koper in se še bolj zaveda vse gnilobe slovenske države ob njeni petindvajsetletnici, ko bi bila morala postati vzor in ponos sanj milijonov Slovencev od Trubarjevih časov do danes.

Ribe 13522007_10153706604327469_4447419122167374516_n.jpg

Slovenski parlament o Luki Koper ali Če zašuštramo, bomo molčali kot ribe, sta bila prva komentarja po objavi fotografije včeraj popoldne na FB

Dobili smo mafijsko državo, katere največji dosežek je vladavina kriminala na vseh ravneh; v naložbah, bančništvu, podjetništvu, propadu in prodaji podjetij ter tovarn, v upravi, sodstvu, odvetništvu, v vseh ustanovah, šolstvu, zdravstvu, v nekatertih medijih, celo na univerzah, v mednarodnih odnosih (npr. meja s Hrvaško, meja pred begunci), na ministrstvih, v državnih holdingih…Skatka “ni, da ni”.

Delavci Luke se v sramoto državnega vodstva najbolj zavedajo, kaj je za Luko Koper najboljše in kdo želi to doseči v korist vseh, kdo pa tega ne želi, ker ima zasebne interese, ki so pri vseh daleč nad ljubeznijo do domovine, ki jo očitno gojijo le še naši izseljenci iz Argentine, Avstralije, ZDA in Kanade.

Kaj se dogaja konkretno v Luki Koper v tem trenutku, lahko poslušate poročila vsake pol ure po radiu, kakšni so argumenti delavcev in njihovih nasprotnikov, to je predstavnikov države, prav tako.

Problem je  v nepredstavljivi izprijenosti ljudi, ki si državo lastijo kot svoj mrhovinarski plen, ki ga potem razkrajajo in žrejo slabše kot krdela hijen v Afriki.

Slovenski narod in državljani samostojne Republike Slovenije niso dolžni biti talci mafijske oligarhije, ki je nekaznovano kradla ves čas samostojne države in to zelo očitno in vsem opozorilom navkljub hoče in bo z vsemi sredstvi, tudi z grožnjami umorov, to počela še naprej.

Novi lastnik NKBM si je včeraj ves dobiček, seveda po prenosu dolgov na slabo banko, takoj razdelil za dividende, medtem ko je 110 tisoč malih delničarjev, ki so v preteklih letih trikrat banko dokapitalizirali, ostalo brez vsega vloženega denarja.

Podobne korupcijske razprodaje državnega premoženja se nadaljujejo v slabi banki, še več, sedaj si posamezniki ali občine prilaščajo še naravne vire, kot so gozdovi in voda, in sklepajo nezakonite prodajne pogodbe s tujci, kot da je voda njihova zasebna ali osebna lastnina, zaščitnih zakonov pa “ni možno” sprejeti.

Delavci Luke Koper so boljši od vsega državnega vodstva in jih narod podpira.

V Luki Koper vidijo svoje okno v svet in prihod sveta k nam. To ve vsak pošten državljan. Luka Koper lahko računa le nase, ne na Trst in ne na koga drugega; mi rabimo ne drugi tir, ampak dva “druga” tira, medtem ko je sedanja železnica lahko le rezerva in linija vlakov za “dol”. Luka rabi tudi tretji pomol, skladišča, aranžirne postaje, v Kopru, Kozini, Divači, ne pa v Sežani, kar je bil načrt luške mafije (in njenih kolegov očitno še kje drugje).

Spomnimo se, kako je bilo ime človeku, ki je prodajal in prodal Lek? Ni bil le “drag”, ampak že kar “dragonja!” Spet isti ljudje!

Oče Bog, kdaj bo konec “ropanja Turčije”?!

Marijan Zlobec

 


En odgovor na “Pozdrav delavcem v Luki Koper”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

%d bloggers like this: