Otello le z Joséjem Curo


64. Ljubljana Festival je načrtoval dve predstavi Verdijeve opere Otello, a bo od dveh napovedanih predstav  6. in 7. julija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma izvedena le prva s slovitim argentinskim pevcem, skladateljem, dirigentom in producentom Joséjem Curo v naslovni vlogi (6. 7.). Umetnik slovi kot izvrsten interpret Verdijevih opernih junakov, leta 1997 pa je zaslovel prav kot Otello.

José_Cura_Otello_1999.jpg

José Cura kot Otello v Teatro Colon v Buenos Airesu leta 1999, foto Wikipedija

Otello je bil  januarja že na programu kot koprodukcijska predstava Ljubljanske opere SNG in Cankarjevega doma, zato jo je večina opernih ljubiteljev že videla. Tokrat se bodo odločili za ponovni ogled le spričo gostovanja Joséja Cure, ki pa je na Festivalu v Ljubljani pred leti že gostoval z večerom opernih arij.

Otello IMG_9263.jpg

Martina Zadro kot Desdemona

Otello je bil izveden v počastitev Shakespearovega jubileja in leta v Cankarjevem domu.

Festival Ljubljana vse, ki so že kupili vstopnice za predstavo Otella z Walterjem Fraccarom 7. julija vabi, da jih zamenjajo za predstavo z Joséjem Curo. Dve predstavi Otella v dveh dneh bi sicer zahtevali celotno dvojno zasedbo, kar je v teh dneh, ko so se že začele počitnice, hud zalogaj. Predstavo bo dirigiral Jaroslav  Kyzlink.

Marijan Zlobec

 


 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja