Praznik češenj na Dunaju ob 25-letnici Slovenije


V ponedeljek, 13. junija,  bo Veleposlaništvo Republike Slovenije na Dunaju priredilo tradicionalni sprejem ob 25-letnici slovenske države in s predajo češenj v Mestni hiši med županoma Goriških Brd Francem Mužičem in mesta Dunaj dr. Michaelom Häuplom obeležilo zgodovinsko kulturno vez med obema državama. Nacionalni sprejem predstavlja vrhunec široke palete dogodkov, ki jih veleposlaništvo prireja v tem jubilejnem letu.

Kristančič 1 IMG_7726.jpg

Gospa Anita Kristančič iz Višnjevika danes na ljubljanski deževni tržnici, vse fotografije Marijan Zlobec

Veleposlaništvo Republike Slovenije na Dunaju bo v sodelovanju s stalnim predstavništvom RS pri mednarodnih organizacijah na Dunaju v ponedeljek ob 18. uri v prostorih združenja industrialcev (“Haus der Industrie”, Schwarzenbergplatz 4) ter s podporo Slovenskega kulturno-informacijskega centra SKICA in Slovenske turistične organizacije na Dunaju priredilo sprejem ob dnevu državnosti in 25-letnici samostojnosti. Sprejema so bodo udeležili številni člani diplomatskega zbora, poslovneži, predstavniki medijev ter v Avstriji živeči Slovenci kot tudi gostje iz Slovenije, avstrijske slovenske Koroške, slovenski umetniki in študenti na Dunaju ter od drugod.

Rahten IMG_3528.jpg

Veleposlanik dr. Andrej Rahten in operna zvezda Monika Bohinec na Dunaju na praznovanju slovenskega kulturnega praznika

V rdečem salonu dunajske mestne hiše (Friedrich-Schmidt-Platz 1) bo župan Goriških Brd, Franc Mužič ob 15. uri, ob prisotnosti veleposlanika dr. Andreja Rahtena, predal košaro briških češenj županu mesta Dunaj dr. Michaelu Häuplu. Znameniti praznik češenj iz Brd, ki letos praznuje 50 let, bo tako prvič v zgodovini prišel tudi na Dunaj.

Kristančič 2 IMG_7736.jpg

Z našega drevesa na vašo mizo

Sledil bo nacionalni sprejem v Haus der Industrie, na katerem bosta z govori nastopila veleposlanika dr. Andrej Rahten in Andrej Benedejčič. Program bo zaokrožila jazz zasedba Orkestra slovenske vojske, sporočajo z dunajskega veleposlaništva.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja