Najbogatejši lastniki Dela


Na svoj včerajšnji zapis Premoženja za dvajset Delo(v) sem dobil pripombe, češ da sem v uvodu obljubil identifikacijo dejanskih nosilcev premoženja v Kolektorju kot lastniku Dela, na koncu pa vsa imena, ki bi bila “težka” 150 milijonov evrov, kar izpustil.

Delo 4 IMG_2280.jpg

Delo, foto Marijan Zlobec

Ta pripomba je umestna, sicer sem se skliceval na objavo Slovenski milijonarji 2015. Ker pa vsi tega članka ali priloge nimajo pri sebi, se zdi korektno, da vendarle dodajam imena, kot jih seveda zgolj prepisujem, ne pa komentiram ali ugotavljam njihovo pravilnost (izračuna), o čemer je že leta izdelana določena metodologija.

Poleg tega sem se zmotil; najbogatejših ni le šest, ampak sedem.

  1. Stojan Petrič –  23,8 milijona evrov
  2.  Jurij Kleindienst –  22,8
  3.  Jožef Rupnik – 21,7
  4.  Jožef Potočnik –  20,7
  5.  Ivan Albreht – 19,9
  6.  Radovan Bolko – 19,1

Vsi ti so po omenjeni anketi na primer bogatejši od slavnega Iva Boscarola (in Anastasie Taje Boscarol, ki sta predstavljena kot skupna lastnika). Prvi štirje so bogatejši od slavnega Jožeta Mermala iz BTC, prvi trije pa še od Marjana Batagela (in Katje Dolenc Batagelj) iz Postojnske jame, če lahko tako rečem.

7. Nataša Luša –  15,5 milijonov evrov.

Nataša Luša je uradna prokuristka Dela in ima njen podpis pod dokumente največjo težo.

Natančen seštevek objavljenega premoženja omenjenih oseb ni čisto 150 milijonov, ampak le 143,5. Kupnina za Delo je bila 7,3 milijona evrov. Dvajsetkratnik tega znese je 146 milijonov evrov. Zmotil sem se za občutnih 2,5 milijona evrov. Se opravičujem.

Marijan Zlobec


En odgovor na “Najbogatejši lastniki Dela”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

%d bloggers like this: