Finale Lige prvakov družabni dogodek v središču Ljubljane


Bil sem na sprehodu in opazil hostese na Wolfovi, potem pa širok zelen tepih proti  Slovenski cesti skozi Knafljev prehod, a samo do polovice, kjer me je zaustavil ogromen zaslon, na katerem so se že predvajali posnetki priprav na finalno nogometno tekmo Lige prvakov. Čutim da bo vrelo in da moram biti nekako zraven, potem ko sem bil na koncertu v Cankarjevem domu že sinoči in ima skladateljica Nina Šenk veliko bralcev že po vsem svetu. Vzel bom svoj računalnik in se z njim namestil na  terasi Asa, medtem ko je soorganizator dogodka spodnji Aperitivo, skupaj s sosednjimi lokali in s pokroviteljem prenosov tekem Lige prvakov Heinekenom.

Finale IMG_4097.jpg

Vhod v Knafljev prehod, foto Marijan Zlobec

Kot veste nisem nikoli prenašal nobene tekme, niti ni moj namen, da bi vam povedal, kaj vi vidite in gledate, ampak nekakšna družabna kronika, kaj ali kako spremljanje nekega dogodka odmeva in kako se kaže kot družaben, športni in še kakšen fenomen.

Finale 1 IMG_4102.jpg

Za koga bom navijal pravzaprav ne vem, osebno za Jana Oblaka, torej za slovenskega vratarja Atletica Madrida. Nekako sumim, da bo na koncu neodločeno in da bo ravno on pri enajstmetrovkah zmagal. Ne vem. Želim pa si, da bi bil on najboljši, čeprav se ne poznava in ga po vsej verjetnosti nikoli ne bom videl.

Finale 2.jpg

Hostesa se je preizkusila v streljanju skozi tri luknje v vratih

Bomo videli, za koga bodo navijali drugi ob spremljanju tekme. Seveda bom sproti tekst dopolnjeval “na terenu”, tako kot to počno novinarji v parlamentu (vsaj mislim, da so tako pridni). Nekoč sem v Salzburgu videl italijanskega kritika in dopisnika milanskega dnevnika Il Corriere della Sera, ki je kritiko sporočal kar po mobiju; najprej se je oglasil pred koncertom, nato v pavzi in zatem takoj po koncertu. Zjutraj je daljnji Milano že imel kritiko o nastopu njihovega dirigenta Claudia Abbada objavljeno.

Finale 3.jpg

Se vidimo!

Finale 5.jpg

Pokal še čaka na svojega lastnika

Finale 5IMG_4122.jpg

Jan Oblak se prvič izkaže

Finale 7.jpg

Drugič se ni mogel, ker je bil strelec za Real Madrid Sergio Ramos v prepovedanem položaju pol metra od golove črte (petnajsta minuta)

Finale 8 IMG_4123.jpg

Velikega navdušenja tu ni bilo

Finale 9 IMG_4135.jpg

Za Atletico Madrid je bil ob koncu prvega polčasa najnevarnejši Antoine Griezmann, a ni zadel

Finale 10 IMG_4136.jpg

V odmoru  so izžrebali nekoga, ki je uganil rezultat prvega polčasa

Finale 12.jpg

Griezmann je zgrešil ali zapravil enajstmetrovko v 48. minuti

Finale 12IMG_4154.jpg

 

Finale 15 IMG_4160.jpg

V 79. minuti smo dočakali izenačenje

Finale 13IMG_4156.jpg

 

Finale 14 IMG_4164.jpg

In navdušenje v Knafljevem prehodu ob koncu pred podaljški

Finale 16 IMG_4166.jpg

Jan Oblak pred začetkom drugega podaljška še vedno najboljši na tekmi

Finale 18IMG_4168.jpg

Jan Oblak v 119. minuti še vedno najboljši na igrišču

Finale 20 IMG_4191.jpg

Ronaldo premagal Jana Oblaka in Real Madrid je zmagal

Zabava se nadaljuje do polnoči in še čez; zdaj se šele začenja s plesom, kot vidim, a grem domov, ker nisem zmagal, tako kot sem predvideval na začetku.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

%d bloggers like this: