na Delu udarili po Športni redakciji


Zmanjševanje števila novinarjev in drugih soustvarjalcev časopisa Delo se je zadnje dni nadaljevalo. Tokrat sta odpoved prejela dva novinarja v Športni redakciji: Tanja Volarič in Andrej Levstek. Menda so odpuščali tudi na Stiku in so v pripravi še drugi, v javnosti manj opazni zaposleni novinarski poklici, od tehničnih urednikov, skeneristk, dokumentalistk, celo tajnic…

Nedelo IMG_3650.jpg

Kakšen je končni cilj lastnikov Dela, sedaj pred dopusti, bo razvidno sredi julija in še bolj ves avgust, ko bo udarila na dan posledica kadrovske čistke: ko se bodo iztekli večinoma trimesečni odpovedni roki, ko bodo oddajni roki vseh tekstov spričo turistične sezone in distribucije časopisov “na Jadran” še zgodnejši in ko bodo zaposleni uveljavili svojo pravico do letnega dopusta. Kako se bodo organizirali, bomo videli.

Bralci in naročniki Nedela so opazili, da jim časopis dostavljajo že v soboto, kar pomeni, da časopis izide dan prej, kot v resnici piše in naj bi pokrival tudi sobotne dogodke. Baje je zelo hitro upadlo število naročnikov Nedela.

Kaj vse sem še slišal in se že precej jasno in glasno govori, še ni pravi trenutek za objavo. Čakam na vsaj kak moment, ki bi bil bolj razveseljiv, spodbuden, razvojno, tehnološko in vsebinsko  napreden, svoboden…,v korist novinarstva, novinarjev, medijev kot celote in še posebej Dela kot največje medijske hiše z več kot polstoletno tradicijo izdajana tiskanih medijev.

O temeljni pravici javnosti do obveščenosti kot da ne razmišlja nihče več.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja